BLOGMAS DAY 7: Things I love about winter | Stvari koje volim kod zime ❄

29 децембар

Pre samo nekoliko godina pred praznike pripremala bih Božićnu lutkarsku predstavu za svoju braću i sestre. Još uvek čuvam svesku iz 2013. godine u kojoj je napisan scenario za tu predstavu. Skupila bih novac od svog džeparca, kupila bombone i upakovala poklončiće za sve njih. Radovala sam se kada bih videla osmeh na njihovim licima. To me i dan danas ispunjava. To praznično darivanje. Taj mali znak pažnje koji im pružam. Bila sam tako srećna te godine pa se nadam da ce tako biti i ove.. Zima je jedno od mojih omiljenih godišnjih doba. Volim tu prazničnu čaroliju koja se u vazduhu oseti. Nema ništa lepše nego kad se ujutru probudiš i ugledaš da je napolju pao sneg. Prvi sneg. Kada ukrašavaš jelku i dekorišeš kuću u prazničnom duhu. Kada biraš poklone za svoje najmilije. Kada imaš filmsko veče sa porodicom gde je mali Kevin tu da vas zasmejava. Kada znaš da će nova godina uskoro da zakuca na naša vrata. Novi početak, nove prilike, nove ljubavi, nova prijateljstva, nove uspomene koje ćemo pamtiti. Sve je to prelepo. Iii ne zaboravimo ono najvažnije - uživajmo u malim stvarima, jer su od velikog značaja! Da pređem konačno na temu posta, kao što ste pročitali u naslovu, videće deset stvari koje ja volim kod zime.


1. Novogodišnje i Božićne praznike
- Kao mala sam se uvek radovala praznicima jer sam provodila mnogo više vremena sa svojom porodicom ali isto tako bih se rastužila kada su oni polako jedan za drugim prolazili. Novogodišnji i Božićni praznici su mi nešto najdraže u godini pa im se i dan danas najviše radujem i sa nestrplenjem iščekujem. Omiljeni praznik mi je Badnje veče, a odmah posle i Božić.


2. Sneg i snežne čarolije
- Taj beli svetlucavi prekrivač koji pada sa neba je prava magija. On donosi sreću, romantiku i dobru zabavu. Kako starijima tako i onim mlađima. Oduvek sam razmišljala zašto sneg bude samo jedan izvesni period, dok kiše i sunca bude pa, skoro čitave godine. Svakako, iskoristila bih taj jedan period maksimalno na zabavu u snegu - da se grudvam, pravim sneška i "anđele" u snegu. Čak smo jednom tata, brat i ja pravili iglo i bilo je veoma zabavno! Zaista volim sneg bez obzira što se u kuću vratim sa crvenim nosićem i premrzlim prstićima na nogama i rukama.



3. Dekorisanje doma
- Definitivno nešto najomiljenije je upravo dekorisanje doma. U mojoj porodici se dobro zna ko je zadužen za dekoraciju i pravljenje ukrasa za jelku i naravno za samo ukrašavanje jelke. Obično meni prepuste taj posao jer mi najbolje ide, iako je običaj da cela porodica učestvuje u ukrašavanju Božićnog drvceta. 


4. Božićne filmove i pesme
- Ja sam od onih osoba koja obožava filmove i muziku, a najviše uživam u onim koji su baš u Božićnom duhu. Složićete se sa mnom da ništa ne podiže raspoloženje kao dobar Božićni film? Ako ste ljubitelj Božićnih filmova, pogledajte OVAJ post koji sam napisala na tu temu, sigurna sam da će vam biti od pomoći.


5. Zimski raspust
- Ne mogu da tvrdim, ali mislim da ne postoji osoba koja ne voli zimski raspust. Osim, ukoliko niste onaj žešći štreber (da se tako izrazim), koji pati za školom nakon drugog dana raspusta. U redu je voleti svoju školu, ali zar nije divan osećaj kad dobiješ nekoliko dana oduška od svih silnih školskih obaveza. Ne kažem da si baš ti ova osoba, ali šta znam, ima nas raznih. Uživajte u raspustima, pa i u školi (ako je to ikako moguće), jer jednog dana toga više neće biti, a ostaće vam samo lepe ili pak ružne uspomene - od vas zavisi. Raspust je pravo vreme da se posvetimo sebi i svojim najmilijima. 


6. Tople napitke
- Nešto najdraže mi je kada u toku zime legnem u svoj krevet, pokrijem se toplim, mekanim ćebencetom, dok pijem toplu čokoladu i čitam neku zanimljivu knjigu koju nikako ne mogu da ispustim iz šaka baš zbog toga što me zanima šta će se dalje desiti i kako će se knjiga završiti. Mnoogo volim taj divan osećaj topline. 


7. Klizanje na ledu
- Čim krene nova godina, moja škola organizuje umesto redovnih časova fizičkog, čas kljizanja na trgu grada. Na osnovu toga koliko redovno kližemo na ledu, dobijamo ocenu u dnevnik, simpatično zar ne? Ja jednostavno ne mogu da dočekam ovaj deo školske godine. Na klizalištu tada večito vlada smeh, šala i neprestano padanje. 


8. Kupovina poklona i darivanje
- Kao što sam već napisala, praznično darivanje i biranje poklona za meni drage osobe me jako ispunjava. Ne mora biti u pitanju neki skup poklon da biste dragoj osobi izmamili osmeh na lice, važno je da znate šta oni vole i dovoljno je da u svojoj glavi osmislite neku ideju. Razmislite malo, od raznog voća, malog starog cegera, mašnice i providne folije možete napraviti neverovatno simpatičan poklon koji će svako ceniti! Pogotovo ako sve to upotpunite nekom porukicom tipa "Da cele godine budeš slatka kao ovo voće, srećni praznici". Naravno, ovo je samo jedan od milion predloga a na vama je koji ćete izabrati. Budite kreativni i maštoviti! Darivanje može da vas učini srećnima onoliko koliko i one koji ga u tom trenutku dobijaju.


9. Džempere
- Košulje i džemperi su moji omiljeni odevni predmeti - košulje za toplije a džemperi za hladnije vreme. Barem to tako ide kod mene. Džempera imam jako puno i uvek bih još, jer jednostavno njih nikad dosta. 


10. Večernje šetnje
- Bez obzira što napolju veje sneg i što je temperatura u minusu, divan je osećaj kada prošetam po okićenim delovima svog grada. Svi volimo tu prazničnu atmosferu koja se odvija na svakom ćošku grada - okićene ulice, nasmejana lica i samo pozitivna energija. 


To bi bilo to za ovaj post, nadam se da vam se dopao. Ono što mene zanima jeste da li vi volite zimu i koje su to stvari koje volite kod iste? Podelite svoje utiske sa mnom! Kisses xoxo


EMAIL FOR BUSSINES: katarina99art@gmail.com
 BLOG EMAIL: kacadjori@gmail.com
INSTAGRAM: OVDE/HERE
ASK.FM: OVDE/HERE

You Might Also Like

11 коментара

  1. Kako je dobro ovo sa klizanje, da su bar i kod nas to radili hahah.
    Ja također obožavam Božić i Novu godinu i ukrašavati kuću :)

    myfirsttextvm.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno!
    Apsolutno se sa svima slažem i iste stvari volimo, najviše one velike oversize džempere, općenito zimsku odjeću, sve je!
    Poklonii, snijeg, ma sve.
    Inače, kod mene je danas počeo padati i tek me sad božićna euforija hvata haha, super post ♥

    IvaFashionDiary

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Katarina opet odličan post! Obožavam čitati ovakve postove! Kod mene još nema snijega pa i neosjećam baš tu pravu zimu, ali nadam se da će uskoro doći. Ja volim isto sve od navedenog, a pogotovo klizanje. :)
    brunchester1211.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post. Jako volim ovakve postove.Uživala sam čitajući!

    Bilo bi mi drago da posjetiš moj blog: http://stroongana.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  5. Potpuno se slažem sa tobom sa svim stavkama. Nema zime bez Kevina. Sve u svemu post je bio prelepo napisan. Imaš jako lep stil pisanja, znaš lepo da se izraziš. Pratim te, pa bi mi bilo drago kad bi uzvratila.

    Blog: LifeInMyStyle | Novi post: Goals for 2017

    ОдговориИзбриши
  6. Iste stvari volimo, inace, divan post i blog! :)

    beautyakworld.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  7. Predivno, zaistasta!
    Apsolutno sam oduševljena svime što si ovde napisala i definitivno sve ove stavke i sama obožavam. Klizanje je definitivno neizostavna zimska aktivnost! <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  8. Nije mi zima omiljeno godišnje doba, ali uvijek se iznova veselim zimi iz istih razloga kao i ti, inače post je predivan :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Happy New Year,perfect post...
    Love,
    Blog: www.newoutfitfashionblog.blogspot.ba
    Facebook: www.facebook.com/New-Outfit
    Instagram: www.instagram.com/milanewoutfit

    ОдговориИзбриши
  10. Odličan post! Zimu najviše volim zbog raspusta i snega! Zapratila sam te, ako želiš uzvrati ♥
    http://marized.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши

Subscribe