Sedam filmova različitih žanrova koje morate pogledati ❤

08 децембар

..I tako danas vam opet dosađujem sa filmovima. Bliži se zimski raspust, a svi dobro znamo šta se tada radi. Jede se, uživa, gledaju se filmovi, serije i eventualno čitaju knjige. Svi volimo da pogledamo Božićne filmove za vreme praznika, no o tome ćemo krajem meseca. Sada ću da vam pišem kojih sedam filmova različitih žanrova morate pogledati za vreme raspusta. Pa krenimo na post..


1. Pirates of the Caribbean

Opis filma: Radnja filma se događa na Karipskom moru u prvoj polovini 18. veka. Posada piratskog broda Crni biser na čelu sa Hektorom Barbosom pobuni se protiv kapetana Jacka Sparoua. Ostavljaju ga na pustom ostrvu i jedino što su mu dali bio je pištolj sa jednim metkom. Oni kreću u potragu za astečkim blagom španskog konkistadora Ernana Korteza. U međuvremenu, Jack je pobegao sa ostrva i dolazi u luku Port Rojal sa namerom da prisvoji jedan brod. Vlasti su ga uhapsile. Barbosa i njegova posada Crnim biserom napadaju Port Rojal i otimaju guvernerovu ćerku Elizabeth Swan zbog piratskog medaljona kojeg nosi (to je u stvari posljednji medaljon prokletog astečkog zlata). Ona se njima sasvim slučajno predstavlja kao Elizabeth Turner, pa oni misle da je ona kći Butstrapa Bila Turnera i da im je njena krv potrebna da skinu prokletstvo. Posada Crnog bisera je u stvari besmrtna zbog prokletstva astečkog zlata, pa su tako osuđeni na patnje između života i smrti. Oni žele da skinu prokletstvo, a kako bi to učinili potrebno im je svo zlato kao i krv Butstrapa Bila Turnera..

Svi delovi i linkovi za gledanje: Prvi deo "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" možete pogledati OVDE. Drugi deo "Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest" možete pogledati OVDE. Treći deo "Pirates of the Caribbean: At World’s End" možete pogledati OVDE. Četvrti deo "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" možete pogledati OVDE. Peti deo (uskoro)..

Moje mišljenje: Još kao mala obožavala sam ovaj film. Jako je zanimljiv, uzbudljiv I misteriozan. Sigurna sam da ste ga gledali, stalno se prikazivao na TV-u. Ako kojim slučajem niste, sad je prava prilika!

Žanr: Akcija, Avantura, Fantazija, Triler
Ocena: 4/5



2. The Twilight Saga

Opis filma: Sedamanestogodišnja Isabela "Bella" Swan se seli u Forks, obalski gradić u državi Washington, kako bi živela sa svojim ocem Charliejem, nakon što se njena majka preudala za igrača bejzbola. Brzo se sprijateljuje sa učenicima u svojoj novoj srednjoj školi, ali njeno zanimanje pobuđuju članovi tajanstvene porodice Cullen. Bella sedi pored Edwarda Cullena na času biologije prvog dana u novoj školi - deluje kao da mu je odvratna, što zbunjuje Bellu. Nekoliko dana kasnije, Bellu zamalo udara kamion na školskom parkingu. Edward se za neverovatno kratko vreme našao tu da je zaštiti i zaustavlja kamionet svojim rukama. On kasnije odbija objasniti Belli svoj čin i upozorava je da se ne sprijateljuje sa njim.

Svi delovi i linkovi za gledanje: Prvi deo "Twilight" možete pogledati OVDE. Drugi deo "The Twilight Saga: New Moon" možete pogledati OVDE. Treći deo "The Twilight Saga: Eclipse" možete pogledati OVDE. Četvrti deo "The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1" možete pogledati OVDE. Peti deo "The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2" možete pogledati OVDE.

Moje mišljenje: Ja sam večito birala one romantične i komične filmove tako da sam filmove ovog tipa uvek zanemarivala, ali se ispostavilo da je to skroz pogrešto. Sve delove filma sam odgledala prošle godine (da, dobro ste pročitali, tek prošle godine!) i to u jednom dahu i bila sam zaista oduševljena. Ako nikada niste gledali ovaj film, ja ne znam šta više čekate - uradite to odmah!

Žanr: Avantura, Drama, Fantazija
Ocena: 5/5



3. The Maze Runner

Opis filma: Priča smeštena u budućnost, postapokaliptičnom svetu, koja prati skupinu dečaka zarobljenih u središtu ogromnog i opasnog labirinta. Dizalom jednom nedeljno stižu namirnice, lekovi i sve potrebno za život na poljani. Glavni lik je dečak Thomas koji se naglo budi na nepoznatom mestu okružen skupinom dečaka sličnih godina. Ne može se ničega setiti, ni ko je on niti kako je dospeo na to mesto, no za razliku od drugih koji su se već pomirili sa svojom sudbinom zatočenika koji dobijaju svaki mesec hranu dizalom kojim su i sami stigli, Thomas ubrzo odluči pokušati pronaći izlaz. To će ga dovesti u životnu opasnost, ali i do otvorenog sukoba sa samoprozvanim vođom Gallyjem.

Svi delovi i linkovi za gledanje: Prvi deo "The Maze Runner" možete pogledati OVDE. Drugi deo "The Maze Runner: Scorch Trials" možete pogledati OVDE. Treći deo (uskoro).. 

Moje mišljenje: Film sam skoro odgledala, mogu reći da je super odrađen. Ali ne I originalan. Naime, pronalazim neke sličnosti kao kod filma Divergent. Ali mi se svakako dopao, pa je zauzeo mesto na ovoj listi.

Žanr: Akcija, Misterija, Naucna Fantastika, Triler
Ocena: 4/5



4. Step Up Revolution

Opis filma: Emily, ćerka bogatog biznismena dolazi u Miami kako bi postala profesionalna plesačica, ali se ubrzo zaljubljuje u Seana, mladića koji predvodi plesnu grupu sa navodnom lošom reputacijom. Naporno treniraju kako bi pobedili na takmičenju i osvojili veliku stipendiju. Hoće li talent, radi i vrući plesni podijumi biti dovoljni?

Svi delovi i linkovi za gledanje: Prvi deo "Step Up" možete pogledati OVDE. Drugi deo "Step Up 2: The Streets" možete pogledati OVDE. Treći deo "Step Up 3D" možete pogledati OVDE. Četvrti deo "Step Up Revolution" možete pogledati OVDE. Peti deo "Step Up All In" možete pogledati OVDE.

Moje mišljenje: Kada gledate ovaj film jednostavno ne možete da se suzdržite a da ne počnete da se njišete I cupkate. Tera vas na ludačko đuskanje! Sve preporuke!

Žanr: Avantura, Drama, Romantika
Ocena: 5/5




5. Tres Metros Sobre El Cielo

Opis filma: Romantična komedija i realistična drama dvoje mladih kojima se život kompletno i uzbudljivo menja nakon prvog susreta. Dvoje tinejdžera, pripadnici različitih svetova u jednom istom gradu pronalaze ljubav i patnju, zajedno i odvojeno. Babi je devojka iz bogate porodice, mamina i tatina princeza, dobra učenica, nežna i nevina. On, Ugo iliti Aće (Hache) je harizmatičan, neodgovoran, gnevna žrtva loše porodične situacije, zavisnih rizika i ilegalnih moto trka. Njih dvoje su crno-beli svet koji se ujedinio u prvoj, pravoj istinskoj ljubavi. Želeći da koračaju tri metra iznad neba, bore se protiv niza okolnosti, koje im konstantno odmažu.

Svi delovi i linkovi za gledanjePrvi deo "Tres metros sobre el cielo" možete pogledati OVDE. Drugi deo "Tengo ganas de ti" možete pogledati OVDE. Treći deo (uskoro)..

Moje mišljenje:
Obožavam ovaj film i jedva čekam da izađe treći deo! Zaista je odlično odrađen i mislim da ne znam osobu kojoj se nije dopao. 

Žanr: Romantika, Drama
Ocena: 5/5



6. The Conjuring

Opis filma: Sedmočlana porodica (roditelji i pet ćerki) se useljava u kuću čiju prošlost ne znaju, nikog od komšija nisu pitali a ovi im to naravno nisu rekli. Da nešto sa kućom nije u redu ispostavlja se vrlo brzo. Vrata se otvaraju i zatvaraju, pas neće da uđe u kuću, na telu majke se pojavljuju tajanstvene modrice a deluje kao da u kući ima još nekoga. Gomila sakrivenih prostorija i zakucan ulaz u podrum se podrazumevaju. Kako se učestalost incidenata povećava i preti da ugrozi (samo ženske) živote tako otac rešava da pozove već dokazane stručnjake iz oblasti paranormalnog, Eda i Lorraine Warren.

Svi delovi i linkovi za gledanjePrvi deo "The Conjuring" možete pogledati OVDE. Drugi deo "The Conjuring 2" možete pogledati OVDE.

Moje mišljenje: Nisam neki ljubitelj horor filmova, ali često imam želju da odgledam neki. Ovaj mi se užasno dopao, strah mi se uvuče u kosti pri samoj pomisli na scene.

Žanr: Horor, Triler
Ocena: 5/5



7. Divergent

Opis filma: U dalekoj budućnosti, grad Čikago je podelio društvo na pet odvojenih frakcija, od kojih svaka predstavlja određene vrline čovečanstva: Nesebični, Miroljubivi, Čestiti, Neustrašivi i Učeni. Na Dan odabira, svi šesnaestogodišnjaci u gradu polažu test sklonosti kojim se određuje kojoj frakciji zaista svako od njih pripada. Nakon testa, oni ipak imaju slobodu da sami odluče da li će se prebaciti u frakciju koju im je test sklonosti sugerisao ili će ostati u onoj u kojoj su rođeni. Šesnaestogodišnja Beatris Prajor je rođena u porodici Nesebičnih, ali tamo se nikada nije osećala prijatno - uprkos ljudima oko sebe, bila je usamljena i osećala je da je život među Nesebičnima sputava, kao da tamo istinski ne pripada. Kada je došlo vreme za test sklonosti, ispostavilo se da su njeni rezultati nejasni: da ne pripada samo jednoj frakciji, već da poseduje sklonosti ka trima – Nesebičnima, Učenima i Neustrašivima. U najvećoj tajnosti je saznala istinu o sebi i upozorena je da tu informaciju nikada, ni pod kojim uslovima, ne deli ni sa kim..

Svi delovi i linkovi za gledanjePrvi deo "The Divergent" možete pogledati OVDE. Drugi deo "Insurgent" možete pogledati OVDE. Treći deo "Allegiant" možete pogledati OVDE. Četvrti deo (uskoro)..

Moje mišljenje: Ne želim da budem dosadna, ali ovaj film! Ovaj film je toliko dobar da vam ni u jednom trenutku nije dosadno. Gledala sam po nekoliko puta sva tri dela i mogla bih opet. A glumci su mi inzvandedni! Sve pohvale za ovaj film!

Žanr: Akcija, Avantura, Romantika
Ocena: 5/5


To bi bilo to što se tiče filmova, nadam se da vam nisam dosadila sam postovima ovog tipa. Jednostavno uživam da ih pišem. Da li ste gledali neke od ovih filmova? Ako jeste, kakav su utisak ostavili na vas? I, da li inače volite da gledate filmove?



EMAIL FOR BUSSINES: katarina99art@gmail.com
 BLOG EMAIL: kacadjori@gmail.com
INSTAGRAM: OVDE/HERE
ASK.FM: OVDE/HERE

You Might Also Like

5 коментара

  1. Supar izbor! Najbolja mi je saga Twiligt. Jesem gledala sve filmove i čitala sve knjige. A onda i Divergent trilogi je odlična. Možeš, da pročitaš knjige ako jih več nisi. A odlični su i filmi Pirates of the Caribbean. Puno sam se nasmijala Jacku ;) The maze runner želim najprije pročitati knjigu, natoču pogledat i film. The conjuring pa mi je večna listi za gledanje. Mogu tipriporučiti i film The hunger games. mislim, da če ti se svidjet.

    ОдговориИзбриши
  2. Katarina draga, odlican post. Uzivala sam citajuci. Sve si tako lepo i detaljno opisala a i drago mi je sto si ostavila linkove, radocu pogledati neki od filmova.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  3. Divergent! TMSC!♥ Sve sam ih pogledala, imamo isti izbor! :)

    beautyakworld.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  4. Uh, od kada nisam negde videla Step Up. Divni predlozi, jedva čekam da pogledam neke koje do sada nisam.♥

    Pametno dete

    ОдговориИзбриши
  5. Većinu od navedenih filmova sam već pogledala i oduševljena sam istima, a ove što nisam mislim da ću pogledati i dodati na listu :D

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Subscribe