Kako sam sebi priuštila profesionalni foto-aparat?

23 децембар


Upravo posmatram svoj novi foto-aparat, i dalje ne mogu da verujem da sam ga sebi priuštila. Pošteno sam radila čitavog leta u inostranstvu i zaradila za nešto što već toliko godina u nazad želim! Moram reći da sam ponosna na sebe, što sam uspela i ostvarila svoj cilj za koji sam do pre godinu dana mislila da je u potpunosti nemoguć. 

Oduvek sam bila skromna devojčica, ali zaista, male stvari su me uvek činile srećnom. Bilo je dovoljno da znaš da volim da čitam knjige, pokloniš mi jednu i ja sam oduševljena. Nikada nisam bila jedna od onih curica koja će svojim roditeljima da traži velike, skupe stvari i igračke. I uvek sam se vodila tim da ako nešto istinski želim, da ću se svim silama potruditi da to i dobijem. Sama ću sebi priuštiti nešto bez obzira koliko će mi vremena trebati da skupim novac. Tako je i dan danas. 

Foto-aparat želim još od pre osnivanja ovog bloga, što dođe više od tri godine. Kada sam krenula sa blogovanjem i kako je vreme polako odmicalo, moja želja za fotografijom je sve više rasla. U mojoj školi postoji fotografska sekcija na koju sam želela da krenem još u prvoj godine srednje, međutim nisam imala aparat pa sam morala odustati od toga. Kao što rekoh, od roditelja nisam želela da tražim jer je to nešto što mnogo košta. I onako su oni non-stop radili da bi nas petoro imali sve što i druga deca imaju, tako da nisam imala srca da ih za tako nešto pitam, niti su znali da to želimFunfact: imam dve rođene sestre i dva brata.

Krajem školske godine, tačnije krajem leta mi se ukazala prilika da čuvam jednog malog dečaka od 4 godine u Švajcarskoj. Odmah sam pristala jer bih se preko leta samo bezveze dosađivala. Prvo sam imala u planu da novac koji zaradim potrošim na letovanje sa sestrom, no kasnije sam shvatila da će novac koji dobijem biti dovoljan da kupim sebi ono što sam toliko želela - fotoaparat! Ne mogu da vam opišem koliko sam bila srećna, srećna jer ću napokon ispuniti svoju želju. Moram priznati da je bilo jaako teško čuvati malo dete ta tri meseca koliko je trajao raspust, u stranoj zemlji, domu i među osobama koje ne poznajem. Morala sam biti 100% odgovorna osoba jer su deca nestašna, sve što ne smeju da diraju im je užasno interesantno. Doduše, sva sreća da sam imala 18. godina i iskustvo sa decom jer imam mlađeg brata kojeg sam katkad čuvala dok moji nisu bili tu. Sve u svemu, priznajem da je bilo teško, ali i veoma lepo. Stekla sam još više iskustva, ponešto sam naučila da spremam (kuvam), posetila sam divna mesta u Švajcarskoj i upoznala mnogo ljudi. Ne kajem se što sam se upustila u tako nešto. Hoću samo još da kažem da sam po povratku odmah kupila aparat i prijavila se na fotografsku sekciju u Umetničkoj školi. Jeste da mi je ovo poslednja godina školovanja, ali još uvek nije kasno, za godinu dana mogu mnogo toga naučiti. Fotografišem redovno, malo manje sada tokom zime jer se brzo smrači, ali i dalje fotkam vikendom ili kada nemam školske obaveze. I puno mi je srce dok to činim! 

Ovaj post nisam planirala da napišem kako bih se hvalila ili nešto slično tome. Moj cilj je bio da Vas motivišem i podstaknem da ne odustajete od onoga što želite. Kao i da se borite za ono što istinski volite, ma koliko teško bilo. Vaš trud će se na kraju isplatiti, verujte mi na reč! Mislim da bar ja mogu da vam budem jedan od primera. Stepenik po stepenik i na vrhu ste. Znam koliko samo devojaka ovde na blogu želi profesionalni aparat, jer sam u krajnjem slučaju i sama bila jedna od njih. Znajte da apsolutno sve može, bitna je volja i želja, koliko god to izlizano zvučalo - istina je!







Fotografije koje trenutno gledate su jedne od prvih zabeleženih sa novim aparatom, kako vam se čine? Takođe da naglasim, pošto znam da će me neki od vas pitati koji fotoaparat je u pitanju - Canon EOS 7D. U slučaju da vas zanima nešto detaljnije o aparatu i njegovoj ceni, slobodno mi je javite na Instagramu jer mi je zaista glupo da pišem ovde, odgovoriću na svako pitanje. Ljubim vas!

Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram

You Might Also Like

13 коментара

  1. Mislim da smo veoma slične, ni ja ne volim tražiti novac od roditelja za neke skuplje stvari, kao da me je stid, ili ne zna ni ja šta već. Smatram da sve što imam i sve što želim da imam trebam sama da zaradim, ili eventualno uštedim. Svaka čast što si sama sebi priuštila nešto što nikako nije jeftino. I ja bih voljela imati fotoaparat i možda jednog dana početi se profesionalno baviti fotografijom. Nadam se da ćeš ovim postom mnoge inspirisati

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga Dalila, drago mi je da jos neko razmislja kao ja. Zelim ti od srca da to i ispunis! :)♥

      Избриши
  2. Od sada si moja inspiracija, draga... Uživala sam čitajući ovaj post jer si zapravo pisala o nečemu što i ja toliko dugo želim. Uskoro punim 15 i planiram da narednog ljeta počnem sa nekim sezonskim poslom i tako sebi priuštim aparat. Nadam se da ću to i uspjeti. Mnogo si me motivisala ovim postom, hvala ti... ♥♥♥

    P.S. Koliko si platila aparat?

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aww, hvala ti Amina! Drago mi je zbog toga, lepši komentar nisi mogla da mi ostaviš. Želim ti svu sreću, ne odustaj! ❤️

      Избриши
  3. Odličan post draga. Mene isto tako male sitnice cine jako sretnom. Ja bih isto tako sebi zeljela priustiti dobar fotoaparat, ali to ne zelim tražiti od svojih roditelja nego vec duze vrijeme stedim za njea sama. Osjecaj kada si nešto mozeš priuštiti sam i znaš da si u to ulozio napor je nevjerovatan. Želim ti da svojim novim fotoaparatom radiš predivne fotkice i naravno uzivaj u tome. Odličan post!

    Posjeti moj blog bilo bi mi drago: http://stroongana.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Odličan post, draga.

    Mnogo mi je drago zbog tebe što si napokon kupila profesonalni fotoaparat, i nadam se da ćeš sa nama podjeliti još mnogo ovakvih i još ljepših fotografija koje budeš napravia sa tim fotoaparatom.

    Sve pohavle za post.

    PS. Zapratila sam te.

    Amaterska Umjetnost ♡

    ОдговориИзбриши
  5. Ovo je jedan divan tekst i celokupan post nakon kog mi je puno srce! Mnogo mi je drago što si kupila sebi poklon koji si oduvek želela i to od svog rada i truda. Takođe, ne znam da li si pisala o svom iskustvu u Švajcarskoj, ali ako nisi - volela bih da pročitam i post o tome.
    Motivisala si me, inspirisala i baš sam srećna što vidim da nisi neko ko lako odustaje već se boriš za ono što želiš! A ja tebi želim da budeš sve uspešnija na polju fotografije, mada znam da to već i jesi jer obožavam tvoj instagram feed (iako ne objavljuješ često, shame on you!)

    Novi post: ideje za poklone
    G i v e a w a y na blogu!
    Giveaway: instagram

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa draga moja, hoćeš da me rasplačeš? Nemaš pojma koliko mi znači kada mi neko drugi to kaže, puno mi je srce! Jedno veliko hvala! Što se tiče posta vezan za Švajcarsku, nisam pisala nijedan jer nisam znala koliko bi to drugima bilo zanimljivo. Svakako ću razmotriti tu ideju, tebi još jednom hvala na predlogu i ovako lepom komentaru! ❤️

      Избриши
    2. Veruj mi, ispričala sam nekoliko ljudi iz svog okruženja ovaj post jer je jedan od retkih koji mi je ,,zapao'' za svest kako bih rekla, odnosno da sam ga zapamtila :)
      Nema na čemu, sve što sam napisala, to sam i mislila!

      Избриши
  6. Prvi sam put na tvome blogu i pitam se zašto te ranije nisam pronašla? o.o Drago mi je da si ostvarila svoj cilj i san, i mislim da si i mene motivisala da poduzmem što je više moguće stvari da ostvarim svoju želju. Slike su predivne kao i post. I mene bi takođe zanimalo da nam malo napišeš o Švicarskoj. :) Imaš novog člana na blogu. ;)

    https://luxulent.blogspot.hr/2017/12/31-razlog-zasto-morate-voljeti-zimu.html

    xoxo, Staša

    ОдговориИзбриши

Subscribe