Šta raditi tokom kišnih jesenjih dana? ❤

09 октобар

Pozdrav drage moje!
Iskreno, nisam planirala da pišem ovaj post, ali sam dobila veliku inspiraciju, pa zašto onda to ne iskoristiti na što bolji način? S obzirom na ovo vreme, jako sam srećna i raspoložena. Razlog? Nemam pojma. Ali verujte da poslednjih dana Septembra nije bilo baš tako. U stvari, bilo je skroz suprotno. Bila sam neraspoložena, depresivna i bez imalo volje za bilo čim, za šta slobodno mogu da okrivim čuveni - PMS. Bljak! Sigurna sam da me razumete devojke! No, to je prošlo hvala Bogu i sad sam ona stara. Kao što svi znamo, Jesen nam je stigla, pa tako zajedno sa njom i ovi kišoviti, tmurni i hladni dani. Sigurna sam da bi se većina vas zavukla ispod toplog jorgana i prespavala sve do proleća i prvih sunčanih dana. Ali to svakako nije rešenje, treba uživati u svakom danu i iskoristiti ga na što bolji način. Bilo da je napolju oblačno, kišovito ili vetrovito. Zbog toga sam odlučila napisati ovaj post - kako bih vam dala neke predloge šta možete raditi tokom ovih kišnih jesenjih dana. Pa hajde da krenemo..

(slika sa We Heart It)

1. Budite kreativni
Budite kreativni! Iz dosade se ponekad mogu izroditi fantastične ideje. Napravite od nečeg starog, nešto novo i lepo što ćete vi koristiti ili pokloniti nekom vama bliskom. Imate puno ideja svuda po internetu i društvenim mrežama. Pronađite inspiraciju. Ne oklevajte i nikako ne govorite kako niste talentovani. Ništa vas ne košta da probate! Crtajte, slikajte, kreirajte, pišite dnevnik, pravite planer, preuređujte, pravite.. 

(moja slika)

2. Filmovi i serije
Ovo je opcija koju ja najčešće biram kada mi je dosadno. Pogotovo kada je napolju hladno i kišovito, kada je vikend i slično. Dakle, uzmite neke grickalice i piće, zavalite se u udobni krevet, uzmite toplo ćebence i pustite film po vašoj želji. Ništa lepše zaista! Ako vam trebaju predlozi za neke filmove, možete pronaći OVDE/HERE. Uskoro nastavak posta "Moja preporuka filmova", jer sam u međuvremenu odgledala mnoogo dobrih i kvalitetnih filmova koje želim da podelim sa vama.

(moja slika)

3. Društvene igre
Ako imate brata, sestru, komšinicu, drugaricu ili bilo koga drugog, pozovite ga i igrajte neku zabavnu društvenu igru. Na primer - zemljopis, čoveče ne ljuti se, monopol, twister, cugopol, uno karte, šah, alko ne ljuti se..Ako nemate društvene igre, obavezno nabavite neku jer su zaista neophodne kada je zabava u pitanju. Možete čak sami kreirati svoju igru. Zabavite se!


(slika sa We Heart It)

4. Topli napitci
Svi znamo da kada dođu hladniji dani, počinje ona sezona toplih napitaka poput čaja, tople čokolade i toplog mleka. Ja generalno obožavam tople napitke, a sigurna sam da i većina vas voli. Mislim da nema ništa lepše nego kada posle škole odem na topao čaj sa hibiskusom, medom i limunom. Mmmm! Topli napitci su jako zdravi i trebate ih što češće piti kako bi na neki način izbegli prehladu. Zato, skuvajte sebi čaj dok čitate neku dobru knjigu. Jer, složićete se sa mnom, jako opušta!


(slika sa We Heart It)

5. Preuređivanje i sređivanje sobe
Kada vam je dosadno, a napolju (naravno) pada kiša, bacite se na posao! Sredite i preuredite prostor u kome boravite. Pustite glasnu muziku i razigrajte se dok sređujete, što ume da bude jako zabavno. Barem meni! Ali svakako probajte ako niste. Ili pomožite mami, baki u kuhinji, sredite svoj ormar ili šminku. Uvek se nađu neki poslovi koje morate da odradite. Hmm, a možda imate fotelju punu odeće koju morate da sredite?


(slika sa We Heart It)

6. Čitanje knjiga i časopisa
Ako volite da čitate, učlanite se u gradsku biblioteku i pozajmljujte knjige. Ili možete kupiti neku knjigu u Vulkan i Laguna knjižarama. Tako da uvek imate neku zanimljivu knjigu pri ruci. Kao što sam gore već napisala, možete čitati dok pijete čaj ili jedete neke keksiće. Dok napolju pljušti kiša! Isto važi za časopise i kataloge, uvek ubiju dosadu kada ste sami i ne znate šta da radite.

(slika sa We Heart It)

7. Vežbajte
Vežbanje jako opušta ako ste iza sebe imali napornu nedelju. Pomoćiće vam da se opustite i pritom je jako zdravo. A redovna fizička aktivnost garantuje bolju koncentraciju, bolji san, doprinosi samopoštovanje i samopouzdanje. Zato ne oklevajte da tokom kišnih dana uradite neku vežbicu.

(slika sa We Heart It)

8. Kuvajte
Neko voli a neko ne voli da kuva. Ili možda ne ume? Ne mora da bude tako! Nađite neki lep recept, kupite sastojke i sami napravite jelo. Ima mnoštvo recepata na internetu i u brojnim časopisima. Tako ćete vreme provesti na kvalitetan način.

(slika sa We Heart It)

9. Spa veče
Hladni, kišni dani su savršeni za opuštanje u toploj penastoj kupki. Pre svega napravite lepu atmosferu u svom kupatilu - ugasite svetlo, upalite nekoliko mirisnih svećica, napunite kadu penušavom kupkom i pustite neku laganu muziku. Posle toga, sve što treba da uradite je da legnete u kadu, pokrijete se penom i potpuno se opustite! Kiša koja napolju pada neće vam nimalo smetati. Posle kupke, možete namažiti kremu za lice i telo.

(slika sa We Heart It)

10. Bioskop, kafić, šoping
Idite sa drugaricama u šoping centar, počastite sebe nekom lepom sitnicom! Idite u kafić sa najboljom drugaricom, ili bioskop sa dečkom (ako ga uopšte imate haha). 

(slika sa We Heart It)

11. Muzika
Muzika uvek inspiriše i diže raspoloženje na veći nivo. Možete slušati muziku šta god da radite. Ja čak volim da slušam muziku dok radim domaći zadatak ili čitam knjigu. Muzika je SVE!

(slika sa We Heart It)

12. Uspomene
Idite na vaš tavan ili podrum, razgledajte stare stvari koje ste nekad voleli. Uzmite porodični album za slike i prisećajte se lepih trenutaka iz vašeg života. Uspomene će navirati na oči. Ja svoje stare slike često gledam i uvek se osećam lepo i ispunjeno. Pogotovo bude zanimljivo kada je pored vas mama/tata/tetka/baka da vam pričaju kako je ta fotografija nastala i koliko ste tu imali godina. 

(moja slika)

13. Društvene mreže
Ako vam je dosadno, uvek možete da instalirate neku društvenu mrežu. Možete da se dopisujete, igrate razne igrice, tražite neke ideje. Zaista puno toga! Ovo je opcija koju većina vas bira, zar ne?

 (slika sa We Heart It)

14. Sleepover sa drugaricom
Poslednja i po meni jako zabavna ideja. Pozovite svoju najbolju drugaricu kod vas. Pripremite nekoliko filmova, pizzu, slatkiše, slaniše i nešto za piće. Igrajte društvene igre, slušajte muziku, pravite neke smicalice jedna drugoj i jednostavno se zabavite! 


(slika sa We Heart It)

To bi bilo to što se tiče mojih predloga, nadam se da će vam biti od neke koristi. Pište mi vaše utiske i mišljenja! 
Da li volite jesen i kišu?
Kisses xoxo

You Might Also Like

16 коментара

  1. Odličan post, sve ove stvari se mogu raditi na kišom danu, ili kada nam je dosadan, međutim pored ovog svega ja najviše volim spavati ili gledati film dok vani pada kiša, međutim to je nemoguće, jer većinu dana provodim u školi, a drugu polovinu učim i pišem postove :/ a ovo za spa večer mi se čini najbolje

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se sa tobom, spavanje takođe obožavam i mogu čitav dan prespavati samo ako znam da nemam nikakve obaveze, pa to obično bude vikend. Nekome spavanje preko dana nije kvalitetno provođenje vremena, pa zato rade nešto drugo npr nešto od ovoga što sam ja navela. Isto tako je kod mene, pa te skroz razumem. Vikend brzo prođe, a radnim danima od škole i školskih obaveza nemamo vremena za svoje sopstvene potrebe i obaveze..

      Избриши
  2. Uglavnom sve to radim tokom losih dana :D haha :D Odlican post :D

    Fashion Lover

    ОдговориИзбриши
  3. Katarina draga, jako dobar post, zaista si uspela da ubrojiš apsolutno sve jako dobre stvari i nacine pomocu kojih sse jedan kisnji dan moze pretvoriti u jako dobro i kvalitetno vreme. Svaka cast za kreativnost, slike su vrh.

    https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Ja obožavam kišu, a tvoje ideje su super, možemo se pratiti ako želiš. ❤



    IlvaMagicalWorld

    ОдговориИзбриши
  5. Ne volim previše ni kišu, ni jesen, ali su mi sve tvoje ideje jako zanimljive. :)

    Giveaway na mom blogu------> Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavaaam jeseen,i baš kako si spomenula u postu uređenje sobe to mi je najdraže tijekom jeseni haha
    Imaš divaan blogg jako mi se sviđaa :)
    Ja sam nova na blogu, pa ako ti nebi bio problem otići na moj blog i pogledati i ako ti se svidi učlaniti se puno bi mi značilo, zato jer vidim da si ti dobra jako u tome a ja isto želim bit uspješnaa, hvala unaprijed:)
    http://brunchester1211.blogspot.hr/2016/10/first-blog.html

    ОдговориИзбриши
  7. Obožavaaam jeseen,i baš kako si spomenula u postu uređenje sobe to mi je najdraže tijekom jeseni haha
    Imaš divaan blogg jako mi se sviđaa :)
    Ja sam nova na blogu, pa ako ti nebi bio problem otići na moj blog i pogledati i ako ti se svidi učlaniti se puno bi mi značilo, zato jer vidim da si ti dobra jako u tome a ja isto želim bit uspješnaa, hvala unaprijed:)
    http://brunchester1211.blogspot.hr/2016/10/first-blog.html

    ОдговориИзбриши
  8. Sviđa mi se ovaj post jako a i tvoj blog

    Možeš pojetit moj blog i prijaviti se naravno ako zelis, bilo bi mi jako drago i bila bi jako sretna hppt://stroongana.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши

Subscribe