Stvari koje (gotovo) svi blogeri rade

06 март


Došla sam na ideju da uradim jedan veoma interesantan post, koji se odnosi na nas blogere, u ovom slučaju su to ženske blogerke, jer nas realno gledano, ima u većem broju. Iskrena da budem, ne znam ni kako mi je ova ideja pala na pamet, ali eto, nadam se da će vam se dopasti. Obavezno mi napišite da li se vi slažete sa svim stavkama koje sam ispod navela. P.S. ja sam trenutno baš u frci oko priprema za fakultet, mature, maturskih radova i ostalog pa ne znam koliko ću biti aktivna u budućnosti, trenutno sam preokupirana svime time. Pa sam razmišljala da neki od narednih postova bude Q&A koji nisam pisala dugo. Zamolila bih vas da mi u komentarima ispod ovog posta napišete neka kreativna i zanimljiva pitanja.



1 | ulaze u mnogo kartica

Znate ono kad vaša najdraža jutjuberka izbaci novi video i odmah uđete da ga pogledate. *Pozdrav za divnu Dživ!* A pored te kartice na kojoj je youtube, otvoreno vam je još, pa najmanje oko sto kartica. Na jednoj je facebook, drugoj blogger, trećoj pinterest, film ili još jedno desetak kartica na kojima su blogovi vaših koleginica i njihovi postovi koje želite da pročitate. Ne znam za vas, ali meni je ovo i te kako poznato. Ja ne mogu da izdržim a da ne uđem u najmanje deset kartica odjednom, prosto nisam navikla da imam samo dve ili tri. Nema šanse da imam otvoren samo youtube i blogger. Ne znam zašto je to tako, ali tako je. A primetila sam da i druge blogerke to rade. Ko se od vas slaže sa ovom stavkom? Je li tačna?


2 | fotografišu sve što ugledaju - a da im je estetski privlačno

Ovo mislim da je takođe svima poznato, ne možeš biti blogerka a da ne fotografišeš sve oko sebe što ti se čini lepo jer je fotografija jedna od ključnih stvari na bloggeru, naravno pored teksta. Škljocni tamo, škljocni vamo jer Bože moj, zatrebaće mi sigurno nekada fotografija ove lepo ukrašene palačinke i ambijenta u kome se trenutno nalazim. Isto važi i za instagram. 


  

3 | planiraju i dobro organizuju svoje vreme

Budimo realni, većina blogerki voli da bude organizovana i da isplanira sve svoje obaveze unapred. Kao na primer kad će da obave domaći, fotografišu ili da idu u kupovinu i kada bi trebalo da napišu neki post. Čak i ako nam je blogovanje samo hobi i nešto što radimo iz zabave ili ljubavi prema pisanju, mi moramo organizovati naše vreme kako bi i pored svakodnevnih obaveza stigli na napišemo poneki post. To je jednostavno tako ukoliko želimo biti redovni na svakom polju. Dok postoje i oni blogeri koji sve isplaniraju u svojoj glavi, ali opet kažem - planiraju. Ja lično više volim da zapišem sve svoje obaveze u planer, kako nešto ne bih zaboravila da ispunim. Zapisujem ideje za postove, svoje školske ocene, domaće zadatke i sve što mi je veoma bitno. 


4 | pronalaze inspiraciju 24/7

Pinterest, We Heart It, Tumblr, Instagram. Sve su to aplikacije za pronalaženje inspiracije i ideja, koji mi blogeri volimo da listamo skoro svaki dan. Svaki post koji napišemo je uglavnom 10% iz naše glave i 90% sa gore pomenutih stranica. Nešto dodamo, nešto oduzmemo, a ponešto i izmenimo. I uvek smo u potrazi za nečim što do sad nije viđeno.



Ne zaboravite da mi postavite pitanja za Q&A!
Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram

You Might Also Like

13 коментара

  1. U mom slučaju, s nečim bih mogla da se složim, a sa nečim i ne baš. Što se tabova tiče, evo upravo mi je otvoreno 10-ak tabova, a bude ih i do 20 odjednom ponekad. Takođe fotografišem sve što mi je lepo, ali ne organizujem svoje vreme i generalno sam užasno neuredna i lenja. A listam WHI i Pinterest često, mada to vrlo retko bude u potrebe posta. Znači, pola - pola. U svakom slučaju, veoma interesantan i lepo napisan post. ❤️

    The girl named Ana

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj post je priča mog života ukratko haha. Jako mi se dopada ovakav tip posta, mislim da je originalno i nešto što ne objavljuje mnogo blogera, barem ja nisam primjetila. U svakom slučaju svaka čast, a slike su vrh <3

    Ljubimmmm
    everydayema.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  3. Huuh, mogu se pronaći u većini ovih stvari, najviše kod ovoga fotografiranja jer je to nešto što moram uraditi i volim imati svakakvih sličica u svojoj galeriji :D
    Post je odličan! <3

    ОдговориИзбриши
  4. Ajme znači DA! Uvijek imam otvorenih sigurno najmanje 10 tabova, što me izluđuje, ali ih jednostavno moram imati xD Također na svakom svom koraku palim fotoaparat na mobitelu i fotkam iako si onda nabijem oko 100-tinjak fotka, svejedno ih moram imati jer će mi sigurno barem jednom zatrebati :D Super post! Odlična ideja *-*
    NOVI POST ->Peany

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман7. март 2018. 13:41

    Slažem se sa svim stvarima koje si navela. Evo ja upravo imam jednu karticu sa pesmom na Jutjubu, drugu karticu je takođe neki video sa jutjuba, pa karticu sa bloggerom, pa karticu sa listom za čitanje na bloggeru, pa još jedno sedam kartica sa vašim postovima, hahaha. A što se slikanja tiče, potpuno si u pravo. Prođem pored nekog drveta, moram da ga slikam, prođem pored nekog izgleda u prodavnici, dopada mi se, moram da ga slikama.
    A što se tiče Q&A, evo nekoliko pitanja:
    1. Koristiš li Wattpad?
    2. Ako da, tvoje mišljenje o njemu.
    3. Mesto iz snova?
    4. Koji fakultet planiraš da upišeš?
    5. Planiraš li i u budućnosti da pišeš na blogu.


    Poslednji post na mom blogu je Filmovi koje sam pogledala u poslednje vreme #2 , a ako do sada nisi, postavi pitanja za Q&A: It's Q&A Time!

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post zaista! 💘
    Pratim te,pa ako želiš uzvrati! ❤
    I usput pogledaj i komentariši dva poslednja posta,ako nije problem. 😘

    Sara Pokorni

    ОдговориИзбриши
  7. Fantastičan post, definitivno si u pravu i sve je tačno od A do Ž. U ovom 2. sam se najviše pronašla, ja doslovno sve što ugledam da je lijepo obavezno stanem i pogledam to iz svakog mogućeg ugla, te fotografišem.

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  8. Divno, uživancija je bio ovaj post. Od slika preko teksta i originalne ideje. :) Rilejtujem se s nekim stvarima (organizacija & fotografisanje <3). Za tabove hm manje više! Evo upravo 3 otvorena, muzika, tumblr i ovaj post. Tako da I just keep it simple :D

    pitanja:
    1. film i knjiga koji su te oduševili u poslednje vreme?
    2. čaj ili kafa?
    3. savršeno veče izgleda...?
    4. pesma koja ti ne izlazi iz glave? :)

    ОдговориИзбриши
  9. Mogu da se slozim apsolutno sa svim osim sa trecom stavko. Bila ja bloger ili ne, nikada necu uspeti da se dobro oragnizujem hahah. Ali najvise se zato slazem sa tim da trazimo inspiraciju 24/7. That's just the way it is.
    Pitanja:
    -Omiljena boja
    -Serija u kojoj bi volela da glumis
    -Neka od najlepsih uspomena
    -Strana ili domaca muzika


    Mnogo bih volela da pogledas moj novi post -----------
    http://mellowcent.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  10. Apsolutno se slažem, posebno sa prvom stavkom!Nije baš uvijek tako, ali često se dešava haha!♥

    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
  11. beautiful blog! I really like how you write
    and what you give photos. wonderful!
    I have a question, you will agree to follow for follow?
    I like to be in touch with inspirational blogs.
    Greetings from Poland!
    ayuna-chan.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. 4stavka mi se svidja,jednostavno sam se pronasla citajuci .
    Ps: baci pogled na moj blog ��

    ОдговориИзбриши
  13. Very good written article. It will be useful to everyone who utilizes it, as well as myself. Keep doing what you are doing - i will definitely read more posts.
    The most difficult thing is to find a blog with unique and fresh content but your posts are not alike. Bravo.
    RCG Online Store

    ОдговориИзбриши

Subscribe