The best of 2017

13 јануар


Pinterest listam svaki dan, postaje mi jedna od najdražih aplikacija za pronalaženje ideja i inspiracije. Nedavno sam naletela na New Year game koja se sastoji iz nekoliko osnovnih pitanja koja su vezana za najbolje stvari u vašoj godini. To bi trebao da bude kao neki pregled, na primer koji je bio vaš najdraži momenat u godini, koja pesma, događaj i slično tome. Ovo je igra koju možete igrati sa članom porodice, prijateljicom ili bilo kim drugim. Tako što ćete svako pitanje napisati na komad papira ili kartona i nesumično izvlačiti a zatim odgovarati, bar koliko sam ja razmela. No, ja sam ipak odlučila da od ove igre napravim jedan post i da na taj način rezimiram svoju prethodnu godinu. Nadam se da vam ne smeta što su sva pitanja na engleskom jeziku, neka pitanja ne bi imala smisla i ne bi zvučala lepo da sam ih prevela na srpski. Verujem da većina vas razume bar malo engleski, ali i ako ne znate iz mog teksta svakako možete shvatiti o čemu se radi. Pa da počnemoooo!



1 | best movie of the year.

Najbolji film koji sam pogledala u 2017. godini bi definitivno bio Lion. O ovom filmu sam pisala jednu kratku recenziju koju možete pročitati ovdeZaista me oduševio i rado bih ga ponovo odgledala, jednostavno je pre di van!


2 | besT MOMENT OF THE YEAR.

Uh, kako izdvojiti samo jedan? Recimo da je moj najbolji momenat u 2017. godini bio taj kada sam uzela u ruke svoj prvi foto-aparat. Iskreno mi je žao što neko u tom trenutku nije snimao moju reakciju, bila sam tako presrećna, uzbuđena i u isto vreme zbunjena koliko tu zaparavo dugmića ima. To je bila ljubav na prvi pogled, ali zaista, ne šalim se. Više o tome sam pisala na linku - klik klik klik.


3 | FAVORITE SONG OF THE YEAR.

I ovo je za mene težak izbor, zaluđena sam sa muzikom da prosto ne znam koju da proglasim kao najbolju. Ali, neka to bude pesma Ne postoji razlog od Lexington benda, ujedno mog najdražeg. Slušala sam je verovali ili ne, tokom cele godine. Budi u meni emocije, ni sama ne mogu da objasnim kakve i podseća me na divan početak 2017. godine. P.S. nadam se da ste ispratili sve moje postove na temu muzike, oni su mislim najčitaniji na mom blogu i obožavam da ih kuckam. Bacite pogled vi koji niste, možda otkrijete neku novu pesmu (Winter playlist/Spring playlist/Summer playlist/Autumn playlist).


4 | BEST CONVERSATION YOU HAD THIS YEAR.

Najbolju konverzaciju uvek vodim sa drugaricom, potpuno se razumemo u svemu i uglavnom imamo identično mišljenje. 

5 | MOST MEMORABLE TRIP THIS YEAR.

To bi definitivno bilo putovanje u jednu od najlepših država u Evropi, Italiju. Ujedno i moje prvo putovanje van Balkana. Posetila sam predivnu Veneciju, Firencu i Pizu. Zabeležila nebrojano mnogo fotografija. Nakon ovog putovanja dobila sam ogormnu želju da obiđem gotovo celu Evropu, ako ne i šire. Obećala sam sebi da ću ukoliko budem u mogućnosti, svake godine posetiti bar dve dražve. Par meseci kasnije, nakon završetka treće školske godine otišla sam u Švajcarsku da radim, provela sam tamo skoro tri meseca i posetila neka predivna mesta i gradove, najpre Cirih i njihov divan Zoo vrt. Post o Italiji sam pisala u maju, ako vas zanima možete ga pogledati ovde

6 | bEST THING YOU DID FOR SOMEONE ELSE THIS YEAR.

Uvek se vodim time da treba pomagati onima kojima je pomoć neophodna i naravno da treba činiti lepe i dobre stvari za druge. Recimo volim da pomognem gospođi u autobusu da ponese kese koje ima, pomognem majci da prenese kolica iz autobusa, ustupim starijoj osobi mesto i slično. Putujem svaki dan u školu pa se često susretnem sa ovakvim situacijama. To radim prvenstveno jer se ja osećam srećnijom kada nekome na bilo koji način pomognem. U krajnjem slučaju tako sam vaspitana i odgajana. 




7 | hARDEST YOU LAUGHED THIS YEAR.

Uvek se smejem kao luda, tako da zaista ne bih znala kada sam se najviše/najjače smejala tokom prethodne godine. Uglavnom je to kada sam u društvu najbolje prijateljice, uvek se ismejem onako od srca, jer je ona jedina osoba koja ume da me nasmeje do suza. I do te mere da se upiškim, nažalost i toga je bilo.

8 | BEST PIECE OF ADVICE YOU GOT THIS YEAR.

Ne sedi na hladnom betonu, napokon sam naučila lekciju. Aplauz za mene!

9 | FAVORITE HOLIDAY MEMORY OF THE YEAR.

Uh, nažalost iz 2017. godine nemam nijednu omiljenu prazničnu uspomenu jer sam ceo raspust preležala u krevetu sa najvećom temperaturom koju sam imala za svojih (tada) 17 godina. Družila sam se sa lekovima, maramicama, toplomerom, čajevima, toplom supicom i ćebencetom. Nadam se da kapirate zašto nemam neku prazničnu uspomenu..


10 | BIGGEST LESSON LEARNED THIS YEAR.

Naučila sam mnogo toga. Najpre sam naučila da apsolutno nikom ne mogu u potpunosti verovati, osim naravno samoj sebi. Poverenje se dugo gradi i nadograđuje, ali se može izgubiti u sekundi. Konkretno ukoliko pričam o poverenju u prijateljstvu ili vezi, tu se nikad ne zna. Svako može da kaže i obeća da te neće nikada odati, prevariti i slično. Ja smatram da takva obećanja ne mogu da se dodeljuju ljudima, jer u krajnjem slučaju sami ne znate da li će se sutra nešto promeniti ili desiti. Nemojte obećavati nešto što ne možete ispuniti.

11 | MOST EMBARRASSING MOMENT OF THE YEAR.

Baš prepričavamo prijateljica i ja danas moj čuveni pad na trotoaru. Vraćale smo se sa Novogodišnje žurke, nema žive duše na Beogradskim ulicama, ama nijednog automobila. Mislim logično, prvi januar je, svi proslavljaju. Prijateljica pređe ulicu pre mene, ja da bih je stigla krenem da trčim, okliznem se i zveknem zadnjicom na sred puta. Hajde što sam kasnije ustala i ponovo krenula, nego sam se opet okliznula i ovaj put pala na ruke. Umalo se nije ugušila od smeha, a i ja zajedno sa njom. To je samo jedan od sto jednog blama koje sam doživela, hm ko se još pošteno nije izblamirao?

12 | day this past year you'd live over and over. 

Dan kada sam prvi put posetila Veneciju bih mogla da proživljavam iznova i iznova, toliko me je grad oduševio.



Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram

You Might Also Like

19 коментара

  1. Pin je stvarno predivna aplikacija, pored weheartit-a. Stvarno su preplavljene morem slika koje zaista uspijevaju inspirisati. Dopada mi se ova vrsta tag-a, ako tako mogu da ga nazovem. Stvarno sam uživala u čitanju.

    Želim ti srećnu i uspješnu 2018. :*

    ОдговориИзбриши
  2. Ova, nazovimo je igra je fantastična i mene je postakla na razmišljanja o tome šta sam radila, voljela i gdje sam sve bila prethodne godine. Mislim da iz svake godine treba izvući nešto pozitivno i drago mi je da si ti to i uradila :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da to čujem! Zapravo iz svega treba izvlačiti samo ono dobro i pozitivno! Hvala na komentaru! 🙂

      Избриши
  3. Uživala sam čitajući, na taj način sam te bolje i upoznala. Super mi je ova ideja, nadam se da se neces ljutiti ako se i ja budem igrala i odgovorila na pitanja ahaha 😁 Samo tako nastavi💞💞

    everydayema.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao baš mi je drago, naravno da se ne bih ljutila! Slobodno uradi istoo. Poljubac! 😘❤️

      Избриши
  4. Super ideja za post, stvarno sam uživala u postu. Meni je Venecija najljepši grad u kojem sam bila, baš je nekako posebna i osjećaj koji sam imala u tom gradu je predivan. I Venecija izgleda prelijepo na slikama, ali moraš biti u tom gradu i hodati uličicama da bi ga stvarno doživio. Bar ja imam takav doživljaj☺♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti! Ma Venecija, savrsenstvo jedno, nemam drugu rec za taj grad! Slažem se sa tobom skroz! 😘❤️

      Избриши
  5. Odlična ideja za post! Fotografije su ti baš lijepe, drago mi je što si prošle godine dobila fotoaparat. Moram pogledati "Lion", dosta kolega su mi rekli da je odličan. :)

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post! Drago mi je da se dobila fotoaparat i da si imala divnu 2017. :)

    Pratim te. Ako zelis uzvrati. :)
    adellinasworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Gledala sam taj film, odlican je ! :-)
    Fotke su carobne, bas mi se dopao ovaj post <3

    NEW POST :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2018/01/happy-holidays.html

    ОдговориИзбриши
  8. Fotke su divne, drago mi je da si imala lepu godinu 💕💕


    https://aandymm.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  9. Super post. Pratim te, volela bih da mi uzvratis jer sam nova. <3
    https://jelenaaak.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  10. Great post dear. I m following you and I hope you follow back 😊
    www.deriasworld.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Pinterest je i meni jedna od omiljenih aplikacija. Ova igra je jako zanimljiva i rado bih je igrala sa nekim. Fotografije su preslatke! ❤

    leylland.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Subscribe