Read or not | Gijom Muso, Sandra Braun..

06 октобар


Kako dugo nisam pisala rubriku Read or not, odlučila sam da sve lepo nadoknadim i sa vama podelim nekoliko knjiga koje sam pročitala tokom letnjeg raspusta. Odmah ću naglasiti da ih nema mnogo, jer sam letnji raspust radila i retko sam imala vremena za čitanje kao ni za piskaranje na blogu. O tome ću nešto kasnije. Ovaj put imam pet naslova od kojih mi se većina dopala. Za svaku posebno sam napisala mini receziju a ukoliko vam neka zagolica maštu, možete je pročitati u pdf formatu ili potražiti u svim Vulkan radnjama.




MLADJA - PAMELA REDMOND SATRAN

Opis knjige - "Šta kažete na priliku da se vratite u svoje dvadesete - a da pritom zadržite mudrost i iskustvo koje ste u međuvremenu stekli? Niste ništa slagali... sve dok vas ne otkriju. Lajzi je veoma potreban novi početak. Kćerka joj je odrasla i napušta je zbog odlaska na fakultet, a muž...pa, on je napušta zbog druge. Vreme je da se Lajza vrati životu kog se odrekla zbog porodice - inspirativnom poslu i zabavi s prijateljima. Postoji samo jedan problem: čini se da su ostali zaboravili da pritisnu pauzu kad i ona, jer niko ne želi da zaposli samohranu majku koja je poslednji put radila pre petnaest godina. Međutim, kada mladolikoj Lajzi priđe zgodni Džoš, verujući da je ona u dvadesetim kao i on, Lajzina drugarica Megi dolazi na sjajnu ideju - jednostavno se treba pretvarati da je tako. Uz malo Meginog doterivanja, Lajza ponovo postaje mlada ambiciozna devojka i bez problema dobija posao koji želi. Džoš se sve više zaljubljuje u nju, jer nijedna devojka njegovih godina nije tako kul, i pred njom se odjednom otvaraju mogućnosti da nadoknadi sve propušteno - i mnogo više od toga. Samo, jedna od tih mogućnosti je da će biti uhvaćena u laži..
Žanr: Romantika
PDF format: /
Ocena: 5/5




DAH SKANDALA - SANDRA BRAUN

Opis knjige - "Oblaci su plakali zbog nje. Magla, koja se mestimično spuštala čitavog dana, pretvorila se u žalosnu kišu. Mogla je da bude mrtva, isto kao što je sada živa. Ali ne, to nije bila baš cela istina. Jedina njena opsesija sada je bekstvo, a želja za osvetom postala je jača od volje da preživi...U kišnoj, toploj noći negde na jugu, Džejd Speri je okusila najgori košmar koji može zadesiti jedan mlad život. Otrgnuta od bezbrižnih mladalačkih ideala i ženskih snova, uspela je da pobegne što dalje od uspomena. Ali nikada nije zaboravila daleki, uspavani grad u kojem je vladao zakon jedne bogate porodice. Kao ni njihovog razmaženog sina, koji je u društvu dva prijatelja promenio njen život zauvek. Godinama nakon što je preživela brutalni napad, Džejd još pokušava da se oslobodi opsesivnog straha. Jednog dana, vratiće se da naplati svaku prolivenu suzu, ali i da otkrije veo ledenih emocija ispod kojih i dalje kuca ljudsko srce, spremno ponovo da voli.."
Žanr: Triler, Drama
PDF format: klik
Ocena: 5/5




KAKO BIH BEZ TEBE - GIJOM MUSO

Opis knjige - "Sa krovova Pariza do sunčanog San Franciska putuje prva ljubav koja večno traje, a sa njom i zanosna priča puna neizvesnosti i čarolije. Gabrijel u svom životu ima dva muškarca - oca i prvu ljubav. Jedan od njih je ugledni policajac, a drugi je poznati lopov. Igrom sudbine, obojica su odavno nestali bez traga ostavljajući veliku prazninu u Gabrijelinom srcu. Jednog dana, i to u isto vreme, iznenada se vraćaju u njen život. Oni se međusobno poznaju i u isto vreme mrze toliko da su spremni da izazivaju jedan drugog do smrti. Gabrijel dolazi u situaciju da odbija da bira između čoveka kojeg voli i oca, a najviše bi želela da ih zaštiti, pomiri i podjednako voli do kraja života. Međutim, u nekim sukobima smrt je neizbežna. Jedino ako..
Žanr: Drama, Romantika
PDF format: klik
Ocena: 5/5




NIKAD NE RECI NIKAD - KETI ZAN

Opis knjige - "Sara i Dženifer oduvek su bile najbolje drugarice. Kad je došlo vreme za odlazak na fakultet, njih dve su napravile listu stvari koje nikad ne smeju raditi. Ali dovoljan je jedan trenutak nepažnje - samo jedna neoprezna odluka - i njihov život pretvara se u noćnu moru: tri godine zarobljeništva u podrumu nemilosrdnog sadiste. Deset godina kasnije, Sara nastoji da vodi normalan život, sve dok ne sazna da bi njihov otmičar uskoro mogao izaći iz zatvora. Progonjena pismima koja joj stižu od njega i utvarama potisnute prošlosti, ona shvata da skrivanje više nije opcija. Moraće da uroni nazad u krug očajanja i straha iz kojeg je mislila da se izvukla i zađe duboko u svet, opskurnih kultova i drevnog izučavanja tehnika mučenja, gde je zakopana istina stravičnija od bilo čega što je mogla da zamisli…Šta god mislila, znaj da je gore od toga.
Žanr: Triler
Odlomak iz knjige: klik
Ocena: 4/5




LJUBAV U RIMU - MARK LAMPREL

Opis knjige - "Mlada umetnica Alis došla je u Rim zbog avanture, pre nego što se skrasi sa svojim dečkom Danijelom. Kada sudbina umeša prste, Alis će se zapitati da li stvarno postoji ljubav na prvi pogled i kako će uopšte znati kada joj se to desi? Sredovečni Meg i Alek vratili su se u grad u kojem su se zaljubili da obnove strast svoje ljubavi, koja je s godinama počela da bledi. Ipak, da li je sada prekasno za to? Konstans i Lizi su u Rimu da prospu pepeo Konstansinog muža i Lizinog brata, Henrija. Ali Lizi ne zna pravu priču o tome kako su se Konstans i Henri pre mnogo decenija upoznali u Rimu, ni dugo skrivane tajne koje čekaju da budu otkrivene.
Žanr: Romantika
PDF format: /
Ocena: 3,5/5




PROČITAJTE JOŠ I...
Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram 

You Might Also Like

7 коментара

  1. Mnogo volim Gijom Musoa, ima odlične knjige, mnogo dobar autor. Tako da ću pogledati ovu knjigu, ali me mnogo zainteresovala i ''Nikad ne reci nikad'', pokušat ću je naći u pdf formatu :D Inače, odličan post i hvala na prijedlozima

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala na preporukama,"Nikad ne reci nikad" sam počela čitati u pdf formatu,ali cijela knjiga nije bila dostupna, a u Hrvatskoj nije izašla :(

    Pismo mojoj anksioznosti: moonstears

    ОдговориИзбриши
  3. Super post.Rado te citam samo tako nastavi ☆
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/10/05/jesen-u-mome-sokaku/

    ОдговориИзбриши
  4. Sjajan post, draga moja. Hvala ti na preporukama. Nisam pročitala nijednu knjigu, međutim čula sam za ovu knjigu Musoa i veoma me je privukla.

    Ako imaš vremena, pogledaj moj blog Adda's life, i ne zaboravi pogledati moj zadnji post Quotes - August & September

    ОдговориИзбриши
  5. I need to find a new book for this season!

    New follower! Follow back?
    ❤ MARY MARÍA STYLE ❤

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post. Mnogo mis e dopada ova rubrika. Što se tiče prve knjige, čini mi se da sam nekada davno gledala film koji je na ovu temu i on me je mnogo oduševio. Od svih knjiga, pročitala sam jedino Kako bih bez tebe i knjiga je zaista odlična. Gijom Muso je jedan od mojih omiljenih pisaca, tako da svakome preporučujem ❤️❤️❤️

    I follow you: Visit and follow ----> Marija's blog + Giveawy

    ОдговориИзбриши
  7. Jako interesantan post, draga moja Katarina! Ja sam neko ko obozava da cita te me je ovaj post bas obradovao! Interesantne knjige! Vecinu njih nisam citala ali definitivno hocu jer si me zaintrigirala ovim postom!

    New post is on my blog. Visit me, Maleficent

    ОдговориИзбриши

Subscribe