Devet stvari koje volim kod proleća

26 април


Vreme napolju je predivno (nadam se da je i kod vas)? Ja trenutno sedim na svojoj terasi, ispijam kafu i kuckam ovaj post. Još uvek ne znam hoću li ga objaviti jer mi se čini skroz bezveze. Nema apsolutno nikakvu svrhu, ali uz ove fotografije koje sam uslikala prošlog meseca, priličio bi jedan ovakav naslov i tekst. Stoga, danas ću vam predstaviti nekoliko stvari koje ja volim kod proleća, a potom mi možete napisati šta je to što vi volite kod istog. I da, uskoro se bliži prvi maj, pa sam se pitala gde ćete ga provesti? Nisam bila skoro deset dana na blogu zbog ekskurzije (o kojoj ću vam uskoro pisati nešto više), pa me zanima šta to novo ima kod vas?





1. Sunčano i prijatno vreme 
Ovo čak ne moram ni da spominjem, jer se svakako podrazumeva. Volim prolećno vreme jer je uglavnom sunčano sa blagim naletima vetra, ali nije čudno ni to da se ponekad pojavi neki pljusak, koji takođe volim da posmatram samo dok sam u zatvorenom prostoru. Kada kažem prijatno, mislim na temperaturu koja je svakom podnošljiva, takva da ne bude ni previše vruće a opet ni previše hladno.

2. Moju terasu punu cveća
Obožavam da pijem jutarnju kafu i čitam stranice neke dobre knjige na svojoj terasi koju krasi raznobojno cveće. Uz cvrkut pričica i zrake sunca koji padaju po čitavoj okolini. Mislim da mi zimi to najviše nedostaje. No, proleće je tu pa mogu da uživam u njemu i svim lepotama koje ono donosi.

3. Cvrkut ptica

4. Bolje prirodno osvetljenje pa samim tim i bolje fotografije
Svaka osoba koja se bavi fotografisanjem zna da je ovo veoma bitno, jer ništa ne može da zameni prirodno svetlo, čak ni one spravice i pomagala koja danas postoje. U proleće takođe dolazi velika inspiracija za fotografisanje, dok kod zime to nije slučaj, bar ne kod mene.

5. Šetnje i vožnje biciklom 
Ovo zaista obožavam! Nema ništa lepše nego duga večernja šetnja pre spavanja, pomaže da razbistrite misli. Ja obično ponesem telefon i slušalice i dok šetam posmatram predivne zvezde na nebu, zaista lep osećaj koji ooslobađa stresa i napetosti. Ako niste, slobodno isprobajte.

6. Uskršnji raspust
Uskrs je već prošao, pa se nadam da ste svi vi koji ga slavite uživali u njemu i da ste ga iskoristili do maksimuma. Moram se pohvaliti da sam ovog Uskrsa polupala sva jaja mojih dragih ukučana sa samo jednim jajetom koji mi je prvi pao pod šake.

7. Prolećno jutro

8. Šarene krošnje drveća
Oh...ne znam kako bih ovo opisala, ali ubeđena sam da ne postoji lepša stvar od ove kada je proleće u pitanju. Kada drveće olista, mi fotografi imamo veliku prednost, znate na šta mislim.

9. Jagode
Ovo se podrazumeva, jer sam ja zaista veliki ljubitelj, te volim torte, guste sokove i razne druge specijalitete koje u sebi sadrže jagodu. Jednostavno omiljeno voće koje bih uzela u bilo kom trenutku. Velika šteta je što je sezona ovog slatkog voća vrlo kratka. Šmrc! Lepo je dok traje.






Šta je to što vi volite kod proleća? Gde ćete provesti prvi maj?

Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram Ask.fm Bloglovin' 

You Might Also Like

23 коментара

  1. Zanimljiv post! Fotografije su me O D U Š E V I L E! *-* Izgled bloga mi se baš sviđa draga ♥ Super post!

    Blog refresh!! --> kreativanblog.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepe su slike :) bas mi se dopadaju :)Volimo slicne stvari :) <3

    Lepojkica i mama

    ОдговориИзбриши
  3. Sama pomisao na proleće me uvek baš obraduje, a razlozi zbog kojih ga volim, gotovo su idetični koa tvoji. Takođe, jagode su život, a vreme je prosto najlepše u proleće :)
    Predive fotografije :) <33

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je zbog toga, potpuno se slažem sa ovim za jagode i vreme! Hvala ti na komentaru. ♥♥

      Избриши
  4. Great post dear! I'm a new follower #136
    Follow me back please?
    Have a nice day! Kisses

    http://myspaceofbeautybygiada.blogspot.it

    ОдговориИзбриши
  5. Drago mi je što si na kraju ipak objavila ovaj post, jer je predivan, kao i fotkice. Moram se složiti s tobom i reći da i ja jako volim proljeće i sve navedene stvari kao i ti :D

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  6. Fotografije su ti predobre! Ja volim to sto postaje sve toplije i toplije. Iako je bilo par dana kada je bas zahladilo, kao da je zima hahaha. Ali nadam se da ce sada biti opet toplo. Volim takoder kad ustanem rano pa udahnem onaj cisti zrak, taj miris ne mogu opisati :)

    MMara

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti draga mnogo! Ahh da, takvo je proleće, promenljivo..I ja takođe volim to, ujutru otvoriš prozor I pustiš svež vazduh unutra, predivno. :)

      Избриши
  7. Great post, Darling! I really liked the photos <3
    I'd be happy blogging friendship and mutual subscription (I subscribed to your blogger) ♥
    Have a nice day!
    Julia Shkvo

    ОдговориИзбриши
  8. Prelep post ^_^ Fotografije su prediiivnee ^_^

    Ako zelis zaprati me i uzvraticu samo ostavi komentar na mom blogu :)

    https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/
    https://www.instagram.com/adrianafashionpuzzle/

    ОдговориИзбриши
  9. Extra post i fantastične fotografije! :D
    http://thomasswonderland.blogspot.ch/

    ОдговориИзбриши
  10. Aaaa, fotkice su vrh.
    I sama obožavam proljeće i uživam u njemu, ali ovogodišnje je više jesen nego proljeće :D
    I još jedna stvar koju, posebno, volim jeste bicikl :D

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши

Subscribe