Read or not | Prodata - Marija Gojković

25 март


Danas ću vam pisati o jednoj izvanrednoj knjizi koju je napisala naša domaća spisateljica Marija Gojković. Naime, reč je o knjizi koja nosi naziv "Prodata", napisana je po istinitom događaju. Dok sam bila u potrazi za nekim informacijama o njoj, videla sam da Marija ima još jednu knjigu koja nosi naziv "Beleg na duši", za koju takođe mislim da je podjednako odlična kao i ova o kojoj ću danas pisati. Sigurna sam da ću je potražiti u knjižarama čim se nađem u Beogradu. Pa da više ne dužim sa ovim uvodom, krenimo..



Opis knjige - "Tea, živi jednim običnim mladalačkim životom, upisala je fakultet, ima ozbiljnu vezu i dečka na kome joj zavide sve drugarice. Njen život postaje još potpuniji kada je čovek njenih snova zaprosi. Proslava veridbe, maštarije o srećnoj budućnosti, poziv za put u dvoje, u grad ljubavi i svetla, učiniće je srećnom. Iako se roditelji protive njenom putovanju, njena jaka želja i ljubav odvešće je na to putovanje, koje će trajati mnogo duže od onoga što je planirala. Njeni lepršavi snovi raspršiće se kao mehur od sapunice, i pretvoriti u košmar, u put bez kraja, veoma drugačiji od onoga što je ona želela i što joj je obećano. Tea je devojka, kao i svaka druga, ali sve se menja onog trena kada shvati da je prodata. Postala je roba, kojom se trguje. Zarobljena u vrtlogu prostitucije, ona mora da nauči da preživljava, dan po dan. Nekada pada, nekada se podiže, nekada pokušava da pobegne, a nekada se plaši sopstvene senke. Hrabra i krhka. Jaka i salomiva. Na tom putu ona će voleti, plakati, radovati se bojažljivo i patiti. Na tom istom putu, sticaće prijateljice i gubiti ih, menjati mesta boravka, sve dok ne završi u najsurovijim uslovima, kao ulična prostitutka. Da li će ona izaći iz kruga iz koga se živ ne izlazi? Da li će ona biti prva i jedina kojoj je to pošlo za rukom? Ili će kao i njene koleginice završiti u crnoj plastičnoj kesi, bačenoj negde"..

Odlomak iz knjige - ne postoji na internetu.

Žanr - Drama




Moje mišljenje o knjizi - Ja istinski volim drame, bilo da su u pitanju filmovi, serije ili knjige. Volim knjige iz kojih mogu da izvučem neku važnu, životnu pouku, a ova je upravo takva. Verovali ili ne, knjigu sam pročitala 3-4 puta u kratkom periodu, a to sve dokazuje koliki je utisak ostavila na mene. Kada sam je prvi put čitala, plakala sam na samom kraju knjige. Ova knjiga me naučila da jedino kome mogu u potpunosti da verujem jesam ja sama i niko više. Meni je otvorila oči i apelovala na to da sve grozote ovog sveta koje se drugima dešavaju, možda mogu i meni da se dese. Da sve bude još potresnije, ovo je prava, istinita priča! Knjigu jedino ne preporučujem osobama koje ne vole drame i osobama koje su isuviše emotivne. Ako pak volite dramu i knjige u kojima se odvijaju scene iz realnog života, onda sigurno nećete pogrešiti sa ovom knjigom. Ja sam knjigom pozitivno iznenađena (iako je radnja veoma tužna), dok moja baka, koja ju je takođe pročitala tvrdi da je grozna i gadna (kaže grozna baš zbog svih tih užasnih stvari i događaja koji su snašli tu jadnu devojku). Od mene imate iskrenu preporuku za ovu, ne tako poznatu dramu.

Gde možete kupiti - Moja baka je dobila ovu knjigu uz Blic Ženu ili neke druge novine, pa mi je poklonila odmah nakon što ju je ona pročitala. Vi je možete poručiti putem ovog linka, po ceni od 570,00 dinara.

Ocena 5/5




Da li ste čitali ovu knjigu? Ako jeste, kakvi su vaši utisci? 
Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram Ask.fm Bloglovin' 

You Might Also Like

7 коментара

  1. Naslov knjige me na prvi zainteresirao. Odličan post!

    Novi post na mom blogu: http://stroongana.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Katarina draga, veliki sam ljubitelj postova poput ovog tako da sam se obradovala kad sam videla da radis recenziju knjige. Perfektno si nam prezentovala ovu knjigu, nisam je citaa ali izgleda zanimljivo tako da cu je imati u planu.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  3. Prošli put si preporučila knjigu od Gijoma Muso-a i pročitala sam je bila mi je super, pa sam se razveselila vidjevši ponovo ovu rubriku, ovu knjigu nisam čitala, ali mi se i ona čini zanimljivom i ako nađem vremena sigurno ću je pročitati :D

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  4. Super preporuka knjige, sigurno ću je kupiti! <3

    http://mirjanafashion.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  5. Definitivno ću je potražiti ! Hvala ti na ovom postu, baš sam se pitala kakvu bih da knjigu pročitam <3

    http://makeyourperfectstyle.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam knjige tako da sam uživala čitajući ovaj post. Iskreno, knjigu nisam čitala ali po tvojoj recenziji meni se mnogo dopala.

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши

Subscribe