Filmovi za koje vredi izdvojiti dragoceno vreme

11 јул


Za današnji post sam želela da napišem preporuku za nekoliko filmova koji su mi se neverovatno mnogo dopali i za koje slobodno mogu reći da su mi jedni od omiljenih. Reći ću vam svoje iskreno mišljenje, ostaviti link za gledanje sa prevodom, a vama ostaje da ih pogledate ukoliko već niste. Znam da na blogu najčešće pišem postove ove temtike, ali šta mogu kad sam veliki obožavatelj filmova. Kako ne podeliti dobre filmove sa svima vama? Ukoliko ste pogledali sve navedene filmove - ne tugujte, uđite u ove linkove (klik, klik, klik) i tamo možete pronaći još nekoliko preporuka. Usput, u komentarima mi napišite koji film bih ja definitivno trebala pogledati.






1. MIRACLES FROM HEAVEN

Kratak opis filma: Film je baziran na knjizi "Three Miracles From Heaven" od Christy Beam, a govori o devojčici koja boluje od retkog probavnog poremećaja, i koja bude čudesno izlečena nakon što preživi stravičnu nesreću. Kad Christy otkrije da njena 10-godišnja kćerka Anna ima retku, neizlečivu bolest, ona se strastveno zalaže za ozdravljenje svoje kćeri dok traži rešenje. Nakon Annine čudne nezgode i njenog dramatičnog spašavanja, dogodi se izvanredno čudo koje potpuno zbunjuje medicinske stručnjake, preporodi njenu porodicu i nadahne zajednicu. Više o ovom filmu pročitajte klikom na ovaj link.

Moje mišljenjeMislim da sam vam o ovom filmu mnogo puta pisala, ali jednostavno ne mogu a da ga ne spomenem opet. Ne znam kako prostim rečima da vam objasnim koliko je mene ovaj film oduševio, inspirisao i motivisao. Iskreno, ne znam da li sam nešto lepše pogledala u poslednjih nekoliko godina. Ovaj film jednostavno morate pogledati, vredi svakog potrošenog minuta! Moja najiskrenija preporuka.

Link za gledanje: klik ovde
Trailer: klik ovde
Žanr: Drama, Biografija
Ocena: 5/5




2. THE NOTEBOOK

Kratak opis filma: Film se fokusira na starca koji čita priču staroj ženi u domu za nemoćne. Priča koju joj čita prati dvoje mladih ljubavnika Allie i Noahu, koji se upoznaju jedne večeri na karnevalu. No, Allieini roditelji ih razdvajaju jer ne odobravaju Noahinu siromašnu porodicu, te presele Allie. Nakon što je godinama čekala da joj Noaha napiše pismo, Allie upozna i zaruči se za naočitog mladog vojnika Lona. Nakon toga, Allie, i dalje zaljubljena u Nou, ode do njegove kuće kako bi videla je li sa njim sve u redu. U tom trenutku postaje jasno da njih dvoje i dalje gaje osećanja jedno prema drugom, a Allie sada mora odabrati između dva muškarca u svom životu.

Moje mišljenje: Verujem da je mnogima poznata činjenica da je ovo jedan od najromantičijih i najlepših filmova svih vremena. Mislim da su ga mnogi odgledali, ali ukoliko ste vi izuzetak, ne preostaje mi ništa drugo nego da kažem da ovaj film zaista morate pogledati. Prelepa ljubavna priča koja drži pažnju do samog kraja. Možda i zaplačete na kraju pa vam preporučujem da se naoružate sa jednim pakovanjem maramica - pričam ovo iz iskustva pa me poslušajte.

Link za gledanje: klik ovde
Trailer: klik ovde 
Žanr: Drama, Romantika
Ocena: 5/5




3. LION

Kratak opis filma: Priča govori o petogodišnjem ugroženom indijskom dečaku Saroo koji se izgubi u vozu i putuje hiljade kilometara širom Indije gde završi u Calcutti daleko od njegove drage porodice. Saroo se suočava sa mnogim poteškoćama u životu ali daje sve od sebe. Na kraju ga usvaja jedan brižni australijski par. Godinama kasnije Saroo oseća deo sebe nestalim i ispunjen je mutnim sećanjima na njegovu prošlost kao malo dete u Indiji. Koristeći Google Earth, Saroo je odlučan i strastven da nađe izgubljenu porodicu kroz korištenje ovog alata. Da li će u tome uspeti? Nešto više o filmu pročitajte klikom ovde.

Moje mišljenje: Znam da opis filma nije preterano zanimljiv i ne obećava mnogo toga, ali ovaj film..pa po mom mišljenju i te kako vredi pogledati! Ovaj film će vam uzburkati emocije, i sigurna sam da vas neće ostaviti ravnodušnim. Obavezno pogledajte ukoliko već niste!

Link za gledanje: klik ovde
Trailer: klik ovde
Žanr: Drama
Ocena: 5/5




4. THE LIGHT BETWEEN OCEANS


Kratak opis filma: Nakon četiri godine borbe na zapadnoj fronti, Tom Sherbourne vraća se u Australiju i preuzima posao svetioničara. Na ovaj izolirani otok, gde brodovi za opskrbu dolaze jednom u sezoni, Tom dovodi svoju ženu Isabel. Njih dvoje bezuspešno pokušavaju da osnuju porodicu. Jednog dana, nakon nekoliko spontanih pobačaja, Isabel začuje plač deteta na obali. Nasukani čamac skriva mrtvog čoveka i živo dete. Isabel uspeva nagovoriti Toma da zadrže dete i prisvoje ga kao svoje.

Moje mišljenje: Veoma tužan film, pa mislim da se mnogima neće dopasti zbog toga. Ja volim tužne filmove, pa ako ste i vi ljubitelj takvih - obavezno pogledajte. Mojoj drugarici se nimalo nije dopao, no meni i te kako jeste jer mislim da nosi važnu životnu pouku. Saznajte o čemu je reč, pa mi javite kako vam se čini.

Link za gledanje: klik ovde
Trailer: klik ovde
Žanr: Drama, Romantika
Ocena: 4/5




5. THE FAULT IN OUR STARS

Kratak opis filma: Radi se o adaptaciji istoimenog romana pisca Dzona Grina, koji je bio izuzetno popularan među širokim spektrom čitalaca. Priča prati dvoje mladih ljudi, koji se upoznaju u grupi za podršku bolesnicima od raka, i od tada uprkos njihovoj bolesti, ljubav cveta, a oni pronalaze veru u zivot.

Moje mišljenje: O ovom filmu nikada pre nisam pisala na svom blogu, iako zaista vredi svakog pomena. Pročitala sam knjigu, pogledala više puta film i moje mišljenje još uvek ostaje isto. Ovo je po meni najlepši (tužni) ljubavni film koji je ikada izašao. Moram reći da je knjiga mnogo bolja jer ima više detalja i događaja, dok je film skraćen maksimalno. Donekle je uvek tako jer kako staviti 300 i više stranica u samo dva sata nekog filma? Preporučujem da prvo pročitate knjigu, pa zatim pogledate film (ukoliko već niste naravno). Okay? Okay.

Link za gledanje: klik ovde
Trailer: klik ovde
Žanr: Drama, Romantika
Ocena: 5/5




Da li ste gledali neke od ovih filmova? Koji vam se (ne) dopada? Podelite svoje utiske i mišljenja sa mnom. 

Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram Ask.fm Bloglovin' 

You Might Also Like

14 коментара

  1. Dobar odabir filmova! Ja više preferiram akcijske filmove, pogledala sam neke od navedenih i zaista su predivni! Super post!

    moonstears

    ОдговориИзбриши
  2. Sve sam filmove odgledala, potpuno se slažem sa tobom, odabrala si jedne od najboljih filmova ♥

    Pozdrav, Kristina ♥

    http://onlyforgirlsbykristina.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Od ovih filmova sam jedino TFIOS pogledala i to je stvarno fenomenalan film iako mi se knjiga nimalo ne sviđa. Odavno želim i pročitati i pogledati Notebook pa se nadam da ću naći vremena skoro. Super post!:)♥

    http://sretnisanjar.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман11. јул 2017. 21:53

    Jako lep post, draga. Filmovi su zaista jako divni, za većinu sam čula i uvek volim da vidim ovakve postove. Pogledaću i ostale filmove, hvala ti na preporuci.

    laAdda | Blogovanje: Nekad vs. Sad

    ОдговориИзбриши
  5. Predobar post draga,divno pišeš,smao tako nastavi ♥

    https://eniiway.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  6. Jako zanimljivi prijedlozi filmova. Neke sam već ogledala. Nadam se da ću u skorije vrijeme pogledati i ostale ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  7. Gledala sam samo The Notebook i The Fault in our stars i dobri su filmovi. Pročitala sam i knjigu TFIOS i ona mi se više sviđa nego film. Super post♥

    nevergiveup656.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  8. Gledala sam sve filmove,osim Lion i moram lriznati odlicna selekcija filmova,sve nacedene mnogo volim,a tu je i nekolik omojih najdrazij popit notebooka i miracles from the heaven

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan odabir filmova sve sam ih više puta pogledala
    Novi post https://hisandherway.blogspot.ba/ ❤

    ОдговориИзбриши
  10. Ovo mi je definitivno trebalo! Odličan post! Pohvala za tebe što si ostavila link za filmove! Zaista jedva čekam da odgledam ovaj miracles from heaven! Zaista obožavam takve filmove poput tog! Obavezno ću otići da ga pogledam za jedno pola sata! Verovatno ću odgledati i ove druge ali sve u svemu svaka čast za ovaj post!♥
    Objavila sam novi post,pa bi volela kada bi ušla i pročitala. Ukoliko želiš možeš mi ostaviti komentar jer me zanima da li ti se svideo post! Hvala!♥ Link posta - http://laurevoir.blogspot.rs/2017/07/verujveruj-i-veruj.html

    ОдговориИзбриши
  11. Predivan post i jako dobar izbor filmova.
    Lion je veoma dobar i jako potresan film. Toplo ga preporučujem svima jer nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a uz to tjera na razmišljanje.
    Želim ti lijep dan, draga!

    ОдговориИзбриши
  12. Super post! Gledala sam nekoliko ovih filmova,ali neke nisam pa sada svakako planiram,odlične preporuke,hvala ti!
    Imaš moj follow,nadam se da uzvraćaš!
    novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  13. Hi dear, i'm a new follower of your blog, can you follow me on my blog? <3 <3 <3
    https://amoriemeraviglie.blogspot.it/

    ОдговориИзбриши
  14. ZELIM OVIM PUTEM DA SE ZAHVALIM ZENI DAMI I KRALJICI KOJA MI USPESNO SKINULA UROK I MAGIJU.
    SVE VIDOVNJAKE SAM ZVALA ALI BEZUSPESNO OVA KRALJICA JE ZAKON ZA SVE..+381611047085 VIBER WCP POZOVITE JE I UVERITE SE U NJENE MOCI

    ОдговориИзбриши

Subscribe