DMM lista stvari za putovanje

16 април


Ne znam da li je ovo slučaj kod vas, ali ja pre svakog polaska na putovanje moram ispisati listu neophodnih stvari za put, naravno i to samo u slučaju ako ostajem nekoliko dana. Kada ispišem listu sitnica koje su mi potrebne, to ume mnogo da olakša, verujte. Mislim da sa ovom listom postoji znatno manja verovatnoća da zaboravite nešto. Duplo manje stresa i nerviranja oko nebitnih sitnica. Sve je mnogo lakše i efikasnije. Lista stvari za putovanje je uvek odličan izbor i sa njom ne možete pogrešiti, zato ne izbegavajte da je desetak dana pred polazak na ekskurziju ili more napišete na jedno parče papira. Sigurna sam da će i vama ova sitnica olakšati svako naredno pakovanje, stoga imam veliku želju da je danas podelim sa vama. 


Lista koja je pred vama je mojih ruku delo, možete je preuzeti, odštampati i koristiti kao svoju. Ukoliko sam nešto izostavila, a sigurno jesam (jer ima toliko toga što možete poneti na putovanje), slobodno to i dopišite.


Nekoliko bitnih saveta:


◾ Pripremite listu za putovanje desetak dana pre polaska, kako nešto ne biste zaboravili.
◾ Osmislite i spakujte onoliko kombinacija koliko dana ostajete na putovanju, plus spakujte jednu rezervnu kombinaciju. Tako ćete sigurno iskoristi sve što ste spakovali i neće biti potrebe za nošenjem 101 komada odeće koji zauzimaju veliki prostor u koferu.
◾ Bez obzira da li putujete avionom, autobusom ili nekim drugim prevoznim sredstvom, obavezno označite svoj kofer nekom nalepnicom, bedžem ili nečim drugim. Takođe ne zaboravite da napišete svoje podatke na papiriću (sve osim kućne adrese), u slučaju da ga izgubite ili pomešate kofer sa nečijim (da, i to se dešava). 
◾ Flašicu vode, tablete za bolove, vitamine, pa i nešto slatko uvek imajte uz sebe, pogotovo ako putujete u inostranstvo. Nikad ne možete sa sigurnošću znati kako vaš organizam reaguje na promenu klime. Znate kako kažu, bolje sprečiti, nego lečiti.
◾ Ako nosite puno novca na putovanje, nikad nemojte nositi celu sumu sa sobom. Najbolje bi bilo da novac usitnite i podelite na nekoliko delova. Prvi deo stavite u novčanik, drugi deo u kofer ili torbu, treći deo u sobu u kojoj odsedate i četvrti deo tamo gde mislite da treba. Tako ćete u slučaju krađe ili džeparenja na ulici imati i ostatak šteka koji ste sakrili na sigurno mesto. Dakle, nikad ne nosite sav svoj novac na jednom mestu, već ga rasporedite! Zamislite samo da ste u stranoj zemlji i gradu, pokradeni i bez imalo novca!? Veoma neprijatna situacija.
◾ Nikada ne nosite bitna dokumenta sa sobom (na primer kada idete u šetnji ili obilazak grada), najbolje je da ih ostavite u koferu.
◾ Garderobu u koferu ne slažite jednu na drugu, već samo pokušajte da je urolate kako biste dobili na prostoru.
◾ Pre nego što krenete, uz kofer u kojem se nalazi sva garderoba, pripremite i ponesite jednu manju torbu u kojoj ćete držati najneophodnije sitnice koje vam mogu zatrebati tokom puta. Grickalice, voda, maramice, lekovi, vitamini, novac, dokumenta, knjiga, časopis, naočare, mp3 plejer, slušalice, telefon, lepeza..Mislim da ovo već svi radimo, ali sam opet htela da napomenem.
◾ Pre nego krenete na put, obucite nešto udobno u čemu se osećate lepo i komotno. Sigurno ne želite putovati u uskim pantalonama koje vas stežu, to svakako nije lep osećaj.
◾ Napravite više kopija dokumenata pasoša, lične karte, kreditnih kartica i karata. Po jednu kopiju nosite sa sobom, a jednu ostavite u sobi u kojoj odsedate.

P.S. za nekoliko dana idem na ekskurziju u Italiju, tako da vam mogu iskuckati poseban post šta sam sve ponela (spakovala) i kako to izgleda. Ukoliko želite, slobodno mi ostavite komentar ispod kako bih znala. A kad se vratim, očekujte giveaway i još svašta nešto zanimljivo! Na koji način se vi pripremate za putovanje? Do sledećeg čitanja!


Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram Ask.fm Bloglovin' 

You Might Also Like

19 коментара

  1. I ja uskoro idem na ekskurziju.Ova lista ce mi definitivno pomoci! Super ideja za post!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post, mislim da će mnogima služiti. Posebno mi se dopada kako si obradila ovu temu i editovala ove fotografije, svaka čast

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  3. E ovakav sam post čekala ! Kao osoba koja voli užasno putovati,stvarno si me spasila sa ovom listom !


    https://elenadoesitall.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  4. Lista će svima pomoći, pa tako i meni. Želim ti srećan put za Italiju, i čekam post o utiscima sa ekskurzije.

    laAdda

    ОдговориИзбриши
  5. Veoma zanimljiv post. <3
    Pratim te , pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post i ostavi komentar na njemu. ❤ ⬇
    Dreaming of - fashion and beauty

    ОдговориИзбриши
  6. Krajnje sam oduševljena, draga moja :) Veoma koristan i lep post, a tvoju listu sam već odštampala, stvarnos i je sjajno napravila! <33

    ОдговориИзбриши
  7. Zanimljiv post :D I super je ova slika kao podsetnik

    Ako zelis zaprati me, ostavi komentar i uzvraticu :)
    www.infashionchains.com

    ОдговориИзбриши
  8. Svida mi se tvoj blog, kao i ovaj post. Baš je zanimljiv. :D

    Ako želiš pogledaj moj novi blog: http://fashionblogofbarbara.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican post :) lista je predivna i stvarno korisna :) svaka cast na kreativnosti <3
    Lepojkica i mama

    ОдговориИзбриши
  10. Predivan post draga <3

    Pogledaj moj blog : http://herecomesajla.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  11. Predivan post kao i predlog za listu. Mislim da je jako korisno imati dva primjerka, jedan kada krećemo, a drugi kada se vraćamo. Za svaki slučaj da ne bi nešto zaboravili pa kasnije tražili. Uz to, lijep provod ti želim i mngo finih uspomena.

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши
  12. Ti si to bas sve detaljno pripremila i objasnila i prikazala :D Odlican post, vrlo detaljan :* Zapraticu te, svrati i ti kod mene ako zelis :)

    ОдговориИзбриши

Subscribe