III: Recommendation movies | Preporuka filmova

26 фебруар


Posle male pauze, ponovo se vraćam blogovanju! U poslednjih dva meseca odgledala sam neverovatno mnogo filmova, čak sam odgledala po drugi put sve epizode moje omiljene PLL serije o kojoj sam vam već pisala OVDE. Neki filmovi su me razočarali a neki pak oduševili. Oni koji su me pozitivno iznenadili zauzeće posebno mesto na ovoj listi. A koji su to filmovi, saznajte u nastavku posta. Ne zaboravite da, ako već niste, pogledate neki od navedenih filmova (potrudila sam se da ispod svakog opisa filma ostavim direktan link za gledanje). Naravno, ostaviću vam kratak opis svakog filma pojedinačno i svoje iskreno mišljenje o istim.



1. Nerve

Kratak opis filma: Vredna srednjoškolka, Vee Delmonico, živi na samoj ivici. Ona pod pritiskom prijatelja započinje da igra online igricu Nerve. Vee odlučuje da se prijavi gledajući na sve kao na  bezopasan izazov. Međutim, kada je adrenalin i takmičarski duh povuku dublje, igra postaje sve opasnija, vodeći je do velikog finala koje će odrediti njenu budućnost.

Moje mišljenje: Ovaj film je zaista fenomenalan! Veoma uzbudljiv, zanimljiv i pomalo smešan. Iskreno, nikada nisam videla ništa slično ovom filmu zbog čega dajem dodatni plus za originalnost. Ako ga ne odgledate, nemate pojma šta propuštate!

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Krimi, Misterija, Triler
Ocena: 5/5


2. Blue Lagoon: The Awakening

Kratak opis filma: Ambiciozna srednjoškolka Ema i lenji Din nalaze se na istom razrednom putovanju u Trinidad. Iako nemaju puno toga zajedničkog, Ema i Din odlaze na ludu zabavu na brodu, a nakon što je Ema pala preko ograde tokom policijske racije, Din skače za njom da je spasi. Par je plutao u gumenjaku bez motora sve dok se nisu nasukali na pustom ostrvu. Dok roditelji za njima očajnički tragaju, Ema i Din primorani su da zavise jedno od drugog kako bi preživeli, a što više vremena provode zajedno, sve više otkrivaju međusobnu privlačnost. Uprkos razlikama, između njih se naposletku razvija veza. Ali kako se dani na ostrvu pretvaraju u nedelje i mesece, Ema i Din pitaju se hoće li ih ikad spasiti ili će njihov život u Plavoj laguni potrajati zauvek.

Moje mišljenje: Postoji jedna starija verzija ovog filma koja je fenomenalna. Nosi jednostavan naziv - Blue Lagoon. Što se tiče ovog tinejdž filma, mislim da ga vredi pogledati! Zanimljiv, uzbudljiv, simpatičan.

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Avantura, Drama, Romantika
Ocena: 4/5


3. iBoy

Kratak opis filma: iBoy je film o dečaku koji dobija natprirodne moći nakon što je pogođen u glavu. On se zove Tom i prosečan je tinejdžer sve dok se njegov svet ne okrene naglavačke nakon pucnjave lokalne bande. I njegov pametni telefon ovde igra bitnu ulogu, pošto se jedan komadić zariva dečaku u glavu. Nekim čudom je preživeo, ali više nije isti. Kada se probudio iz kome shvatio je da ima supermoći. Naravno, Tom kreće u osvetu.

Moje mišljenje: Glumci mi nisu posebno zanimljivi ali film je odlično osmišljen i urađen. Na prvu sam pomislila da je baš bezveze (možda zbog ove slike) ali kada se film završio promenila sam mišljenje. 

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Akcija, Krimi, Naučna fantastika
Ocena: 4/5


4. Arrival

Kratak opis filma: Radnja ovog inteligentnog znanstveno-fantastičnog misterioznog trilera fokusirana je na dolazak vanzemaljaca i naš prvi kontakt sa njima. Sveukupno dvanaest letelica jajastog oblika sletelo je na različitim lokacijama širom sveta. Američka vojska uskoro regrutira doktoricu Louise Banks, najbolju prevoditeljicu u svetu, čiji je zadatak da uz pomoć fizičara Iana Donnellyja otkrije jesu li naši posetioci došli u miru ili predstavljaju pretnju kompletnom čovečanstvu.

Moje mišljenje: Ovaj film sam pogledala u bioskopu sa drugaricom. Obema nam se dopao i drago nam je što smo od svih ponuđenih odabrale baš ovaj. Iskreno se nadam da će biti nastavak.

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Naučna fantastika
Ocena: 5/5


5. The Light Between Oceans

Kratak opis filma: Nakon četiri godine borbe na zapadnoj fronti, Tom Sherbourne vraća se u Australiju i preuzima posao svetioničara. Na ovaj izolirani otok, gde brodovi za opskrbu dolaze jednom u sezoni, Tom dovodi svoju ženu Isabel. Njih dvoje bezuspešno pokušavaju da osnuju porodicu. Jednog dana, nakon nekoliko spontanih pobačaja, Isabel začuje plač deteta na obali. Nasukani čamac skriva mrtvog čoveka i živo dete. Isabel uspeva nagovoriti Toma da zadrže dete i prisvoje ga kao svoje.

Moje mišljenje: Ovo je film uz koji sam pustila nekoliko suza. Veoma emotivan, romantičan i tužan. Imate moju toplu preporuku!

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Drama, Romantika
Ocena: 5/5


6. The Giver

Kratak opis filma: Posle razarajućeg rata nastala je zajednica koja se okružila zaštitom, zidom pamćenja, sva sećanja izbrisana su i počeli su iznova, na novim osnovama zasnovanim na potpunoj jednakosti u vidu istovetnosti. Godine 2048. nema rasa, osećanja, boja, slobode izbora ali ni bola, patnje, rata, nasilja..Glavni likovi, Džonas, Fiona i Ašer pri ulasku u svet odraslih dobijaju zaduženja na ceremoniji kojoj prisustvuju svi članovi zajednice. Svim devojkama i momcima rečeno je kojim zanimanjem će se baviti u skladu sa njihovim sposobnostima i talentima osim Džonasu. Ostaje poslednji da bi pred svima šefica komune objavila da je on budući čuvar sećanja. Samo je jedan takav u zajednici i veoma je bitan. Džonas postaje Primalac i uči od Davaoca o svemu što je bilo i što je izbrisano iz zajednice. Davalac ima moć da dodirom preda direktno u mozak sećanja tako da Džonas bukvalno proživljava iskustva ljudi iz prošlosti. To će ga potpuno promeniti, shvatiće da je cena mira zajednice previsoka i pokušaće da svim članovima vrati sećenja, emocije i ljubav.

Moje mišljenje: Moram priznati da je radnja filma veoma zanimljiva. Prosto se zapitaš šta sve ljudski mozak može osmisliti. Sve preporuke!

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Drama, Fantazija, Naučna fantastika
Ocena: 4/5


7. Be Somebody

Kratak opis filma: Pop zvezda Jordan Jaye ima veliki san - da živi kao obični tinejdžer. Jednog dana bežeći od uzbuđenih obožavateljki pronalazi savršeno sklonište i novu prijateljicu - srednjoškolku iz malog grada, Emily Lowe. Uprkos tome što dolaze iz različitih svetova, ubrzo otkrivaju da imaju mnogo više zajedničkog nego što bi se očekivalo. Tokom nekoliko dana, njih dvoje kreću na zajedničko putovanje prijateljstva, prve ljubavi i samootkrivanja - dokazujući da se suprotnosti možda ipak privlače.

Moje mišljenje: Ovaj film me oduševio, zaista ne znam šta drugo da kažem!  Sigurno ću ga pogledati bar još dva puta, lol!

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Romantika, Komedija
Ocena: 5/5


8. Paranormal Activity 

Kratak opis filma: Mladi par, Micah i Katie otkrivaju prisustvo duha u svojoj kući i kupuju kameru kako bi zabeležili sve paranormalne aktivnosti koje se dešavaju noću. Ono što započinje kao bezazlena zabava pretvara se veoma brzo u strašnu noćnu moru.

Moje mišljenje: Bez sumnje, filmovi "paranormalna aktivnost" su moji najdraži horori. Obožavam sve u vezi duhova i paranormalnih aktivnosti. Nisam potpuno sigurna ali mislim da je svaki film baziran na istinitom događaju - što je još jezivije! Zašto pišem u množini - zato što ima nekoliko delova. Ako ste ljubitelj horora ove filmove nikako ne smete propustiti!

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Horor
Ocena: 5/5


9. Passengers

Kratak opis filma: Aurora i Jim dvoje su putnika koji se nalaze na svemirskom brodu koji ih prevozi u novi život na novoj planeti. Međutim, uskoro putovanje postaje smrtonosno nakon što ih njihove komore za spavanje probude iz hibernacije 90 godina prije dolaska na odredište. Kako Jim i Aurora pokušavaju otkriti misteriju koja se krije iza njihovog preranog buđenja, tako se između njih dvoje javlja uzajamna privlačnost..Sve do trenutka kada se brod pokvari, a njih dvoje konačno otkriju zastrašujuću istinu o tome zašto su ranije probuđeni.

Moje mišljenje: Prvo sam bila pomalo skeptična oko gledanja ovog filma. Ali kako sam pročitala bezbroj pozitivnih komentara, odlučila sam da mu pružim šansu. I pogodite šta, odledala sam ga juče i imam samo pozitivane utiske. Film obara sve rekorde. Jedan od boljih koje sam ikada pogledala. Fenomenalno odrađen.

Link za gledanje: OVDE
Trailer: OVDE
Žanr: Romantika, Drama, Avantura, Naučna fantastika
Ocena: 5/5


Još sličnih postova možete pronaći klikom - OVDE, OVDE, OVDE i OVDE.

Email for bussines: katarina99art@gmail.com Instagram Ask.fm Bloglovin' 

You Might Also Like

11 коментара

  1. Ovo mi je jedan od omiljenih tvojih postova! Mnogo mi se sviđa tvoj izbor filmova sudeći prema njihovim opisima. Tijekom zimskih praznika sam pogledala Be Somebody i bio mi je dobar, a čim budem imala vremena pogledati ću Passengers. :D

    Its Nina

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti na prijedlozima.Neke sam pogledala,a ostale ću sigurno kad nađem vremena!:)

    Minnah's Life

    ОдговориИзбриши
  3. Ovih dana imam malo više slobodnog vremena i baš sam bila u potrazi za nekim dobrim filmovima. Hvala ti na ovim predlozima jer većinu pomenutih filmova nisam gledala, a jako su me zainteresovali. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  4. Većinu filmova sam gledala i jako volim, pogotovo ''Blue Lagoon'' i ''Nerve''

    Delilah's Stories

    ОдговориИзбриши
  5. Gledala sam Paranormal Activity i nisam bila nešto posebno oduševljena, ali naravno da se isplati pogledati. Tako da su to i moje preporuke. Također sam pogledala i stariju verziju Blue Lagoon i to je film koji ja naprosto obožavam. Ali ovu novu verziju nisam nikako. Što se tiče ostalih filmova, nisam ih pogledala nikako, ali za Nerve sam čula da je stvarno dobar. Jedna mala preporuka od mene je Anestezija o kojoj sam sinoć čula samo riječi pohvale. Pa eto mala preporuka. ❤️❤️❤️

    Marija's blog

    ОдговориИзбриши
  6. Katarina draga, odlican post, zaista. Ja obozavam filmove tako da mi je bilo pravo uzivanje da citam nesto na tu temu. Osim filma paranormalne aktivnosti nisam pogledala ni jedan drugi ali mi je drago sto si ostavila linkove gde mozemo gledati neki koji namm se dopadne. Slozila bih se da su i meni paranormalne aktivnosti najdraze u hororima tako da mi je drago sto vidim taj film na tvojoj listi preporuka.

    Gotičarka

    ОдговориИзбриши
  7. Sama sebe pokušavam nagovorit da pogledam passengera i nikako da to učinim,no mislim da ću sada, zahvaljujući tvojoj preporuci, napokon pogledat prvom prilikom. Nerve sam pogledala i imam samo pozitivne komentare jer me oduševio, ali hvala ti na predivnoj preporuci :)

    Eunoia

    ОдговориИзбриши
  8. Arrival sam odgledala i jaaako mi se dopao :)
    Hvala ti na predlozima ♥

    ОдговориИзбриши
  9. Filmovi su predivni, odgledala si jako mnogo filmova, i jako se čudim što nisam odgledala nijedan, iako sam veliki filmoljubac i za sve filmove sam čula.

    Novi post je na mom blogu: laAdda

    ОдговориИзбриши
  10. Predivan post kao i selekcija filmova. Većinu od njih nisam pogledala, ali ti si ih jako lijepo predstavila te sam poželjela da pogledam nekoliko njih.

    Moj mali kutak

    ОдговориИзбриши
  11. Od ovih filmova jedino sam pogledala Nerve i film je bio odličan. Mislim da ću uskoro pogledati Be Somebody jer sam toliko čitala o njemu, a čini se odličan film. I Passengers želim pogledati otkad su izašli, ali nikako da stignem. Sjajan post! :)♥

    btw. zapratila sam te na blogu jer ti je blog odličan pa bi mi bilo jako drago kada bi pogledala moj :)
    http://sretnisanjar.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши

Subscribe